Biden'ı protesto eden kadına polis şiddeti

Göstericinin kadın haklarıyla ilgili protesto düzenlediği bildirildi

ABD Başkanı Joe Biden'ın konvoyunu protesto eden bir kadının, güvenlik görevlisi tarafından güç kullanılarak engellendiği anlar kameraya yansıdı.

Çarşamba günü yaşanan olayda kimliği belirsiz bir gösterici, Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles şehrinde düzenlenen Amerika Ülkeleri Zirvesi'ne giden Biden'ın konvoyunu protesto etmek için yola çıktı.

Bir yurttaşın çektiği videoda, elinde megafonla konvoya yaklaşan kadının ABD Gizli Servisi'nden bir görevli tarafından yakalandığı anlar görüntülendi.

Videoda, görevlinin protestocuyu yakalayıp yolun kenarına çekmeye çalıştığı, bu sırada yere düşen kadının direndiği ve Gizli Servis görevlisinin kadına vurduğu dikkat çekti.

Güvenlik görevlisi protestocuyu güç kullanarak yerde tutmaya çalışırken, etraftaki yurttaşların kadına şiddet uygulanmasına tepki göstererek yardım etmeye çalıştığı fakat Gizli Servis ve Los Angeles Polis Teşkilatı görevlilerinin buna izin vermediği de görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gizli Servis'in olaya ilişkin açıklamasında, "Los Angeles şehrinde 17.00 civarında yetişkin bir kadın, konvoy rotası üzerinde trafiğe kapatılan yola girdi. Kadın geçiş yapan araçlara yaklaşırken, ABD Gizli Servisi'nden bir görevli kadını hızlıca yoldan uzaklaştırıp gözaltına aldı" dendi.

Konvoyun geçişi sırasında yol kenarında Küba bayraklarıyla toplanan bir grup zirveyi protesto ederken, eylemcinin de tek başına yola çıkıp megafonla kadın haklarına dair sloganları dile getirdiği bildirildi.

Gözaltındaki protestocuya herhangi bir ceza verilip verilmeyeceği henüz bilinmiyor.

Amerika ülkelerinde "Sürdürülebilir, Dayanıklı ve Adil Gelecek bir Gelecek İnşa Etmek" başlıklı zirve ABD Dışişleri Bakanlığı ve Beyaz Saray tarafından düzenleniyor.

Dün başlayan ve cumaya kadar sürmesi planlanan zirveye Küba, Venezuela ve Nikaragua liderlerinin davet edilmemesi de tepki toplamıştı. Bunun üzerine Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador zirveyi protesto ettiğini ve katılmayacağını açıklamıştı.



Independent Türkçe, New York Post, CBS, AA

DAHA FAZLA HABER OKU