OnlyFans yöneticileri: Enflasyona rağmen Netflix'in yaşadığı abone kaybını yaşamıyoruz

"Açıkçası zor bir zamandı"

2016'da kurulan OnlyFans'in toplam kullanıcı sayısı yaklaşık 200 milyon (Reuters)

Müstehcen içeriğiyle bilinen popüler platform OnlyFans'in yetkilileri, dünya genelinde artan enflasyona rağmen Netflix'in başına geldiği gibi bir abone kaybı yaşamadıklarını söyledi.

Yetkililer, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da 7-9 Haziran'da gerçekleştirilen finans teknolojisi konferansı Money 20/20'nin ilk gününde konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dijital yayın platformu Netflix, bu yılın ilk çeyreğinde abone sayısının 200 bin azaldığını nisanda duyurmuştu. Böylece platformun abone sayısı 10 yılı aşkın süredir ilk kez düşmüştü.

OnlyFans Strateji ve Operasyon Şefi Keily Blair, "Bu tür bir yavaşlama yaşamıyoruz" dedi.

Şirketin finans şefi Lee Taylor ise iş modellerinin Netflix'ten "tamamen farklı" olduğunu belirtti. Taylor, Netflix'in Disney ve Amazon gibi devlerin yer aldığı "çok doymuş bir pazarda yarıştığını" savundu.

Patformun büyümeyi sürdürdüğünü ve çalışanların sayısının her ay yaklaşık yüzde 2,5 arttığını açıklayan finans şefi, içerik üreticilerinin gelirini artırmak için çalışma yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Platformda içerik üreticileri arasında müzisyenler, spor hocaları ve ünlü isimler yer alıyor. Ancak platform en çok çıplak içeriğiyle biliniyor.

Öte yandan OnlyFans, 18 yaşın altındakilerin müstehcen içerik satmasını önleyemediği gerekçesiyle eleştiriliyor.

OnlyFans, ödeme işlemcilerinin baskısının ardından ağustosta pornografik içeriklere sitede izin vermeme kararı almıştı. Ancak epey tepki çeken kararın ardından şirket geri adım atmıştı.

Taylor, OnlyFans topluluğunun "gücünü hafife aldıklarını" söyledi:

Açıkçası zor bir zamandı. En çok kararı hızlıca tersine çevirmemizle gurur duyuyorum.

 

Independent Türkçe, CNBC, AA

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU