Ukrayna'nın güneydoğusunda kurulan Rus yanlısı yönetim, Rusya ile birleşme referandumu planlıyor

Rusya'nın kurduğu yönetimin yetkilisi Rogov'un, "Zaporizhzhia'nın geleceğine halk karar verecek. Referandum bu sene içerisinde gerçekleştirilecek" dedi

Rusya'nın askeri harekatı devam ederken, Zaporizhzhia'da yaşayan insanlar bir istasyonda tramvay bekliyor / Fotoğraf: Reuters

Rusya'nın işgal ettiği Ukrayna'nın Zaporizhzhia bölgesinde kurduğu yönetim bu sene içerisinde Rusya'ya katılmak için referandum düzenlemeyi planladı.

TASS haber ajansının haberinde, Rusya'nın kurduğu yönetimin yetkilisi Vladimir Rogov'un, "Zaporizhzhia'nın geleceğine halk karar verecek. Referandum bu sene içerisinde gerçekleştirilecek" ifadesi yer aldı.

Savaştan önce 1.6 milyon nüfusu bulunan bölgenin yüzde 60'ı Rusya'nın kontrolünde bulunurken, en büyük kenti Ukrayna'nın elinde.

Zaporizhzhia'nın yanı sıra Rusya'nın savaşın ilk günlerinde ele geçirdiği Ukrayna'nın güneyindeki Kherson bölgesinde kurulan Rus yönetim de Rusya'ya katılmak için referandum düzenlemeyi görüşüyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, şubat ayında harekat başlatırken Moskova'nın Ukrayna'da sadece "özel askeri operasyon" yürüttüğünü ve toprak almayı amaçlamadığı söylemişti. 

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU