Ukraynalı öğrenciler bombardımanda yıkılan okullarının önünde mezuniyet töreni düzenledi

"Okullarından ve planlarından geriye kalanları görmeye geldiler"

Ukraynalı öğrenciler savaşta bombalanan okullarının önünde mezuniyet töreni düzenledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’nın pazartesi günü Twitter hesabından paylaştığı videoda, Harkov şehrindeki öğrencilerin savaşta ağır hasar alan okullarının önünde dans gösterisi yaparak mezuniyet töreni düzenlediği görüldü. 

Ulusal devlet kanalı Suspilne'ye ait videoda, basketbol sahasında dans eden öğrencilerin arkasında kullanılmaz hale gelen lise binası ve gösteriyi izleyen Ukraynalı askerlerin görüntüleri de yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 24 Şubat’ta verdiği askeri operasyon emriyle başlayan savaşın ilk günlerinde bombalanan okulun aldığı hasar da dikkat çekiciydi.

Öğrencilerden birinin teyzesi olduğunu söyleyen Anna Episheva, yeğeninin kırmızı balo elbisesi giydiği bir fotoğrafını paylaştığı gönderisinde, "Yeğenimin bu yıl liseden mezun olması gerekiyordu. O ve arkadaşları tören için elbise satın almıştı ve heyecanla bugünü bekliyorduk" ifadelerini kullandı. 

Episheva, paylaşımına "Sonra da Ruslar geldi. Okul doğrudan vuruldu ve yok edildi. Bugün okulundan ve planlarından geriye kalanları görmeye geldi" diye devam etti.

ABD merkezli Savaş Çalışmaları Enstitüsü, istilanın ilk iki ayında Rus ordusunun ağır bombardımanına maruz kalan Harkov şehrinde Moskova’ya bağlı güçlerin çoğunlukla bölgeden çıkarıldığını fakat şehrin kuzeyinde çatışmaların sürdüğünü bildirdi.



Independent Türkçe, Business Insider, Telegraph

DAHA FAZLA HABER OKU