Çinli öğretmenden sıradışı eğitim: Okulu bırakan öğrenciyi şantiyede tam gün çalıştırdı

Mobil oyunlara bağımlılığı nedeniyle derslerine ara veren öğrenci okula dönmeyi planlıyor

Çinli öğretmen, okulu bırakanları ıslah etmeye yönelik "yararlı stratejisi" nedeniyle çevrimiçi övgüler topladı (Weibo)

Çinli bir öğretmen 12 yaşında okulu bırakan bir çocuğu annesinin ağır işçi olarak çalıştığı şantiyeye götürerek eğitimine devam etmesi için ikna etti.

Haberlere göre yalnızca Yang soyadıyla tanıtılan öğrenci 20 gün önce mobil internet oyunlarına bağımlılığı nedeniyle okulu bırakmıştı.

Bunun üzerine öğretmeni ona eğitimin değerini öğretmek için müdahale etmeye karar verdi.

Öğretmen, alışılmışın dışında yöntemini Çin anakarasında yayın yapan haber platformu Xibu Juece'ye açıkladı ve şunları söyledi:

Yang'in annesi günde yaklaşık 100 yuan (yaklaşık 246 TL) kazandığını söylediğinde, Yang 'kolay bir işti' diye cevap verdi.

Öğretmen bu yüzden Yang'i annesinin ağır işçi olarak çalıştığı yere getirmeye ve ona kaliteli bir eğitimin rahat bir yaşam için önemini öğretmeye karar verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yang'ın şantiyeye gittiği gün öğretmeni onu sabahın 4'ünde uyandırdı ve annesinin her gün çalıştığı gibi şantiyede tam gün çalıştırdı.

Şimdi Yang, 6 Haziran Pazartesi günü okula dönmeyi ve annesinin emeğinin karşılığını "ödemek" için "çok çalışmayı" planlıyor.

Yang'ın "Annemin geçinmek için ne kadar çok çalıştığını öğrendim" dediği aktarıldı.

İnternet kullanıcıları öğrencilerine bağlılığından dolayı öğretmeni överken bir kişi zorlu da olsa sürükleyici şantiye gezisinin "çocukların eğitimi için yararlı bir strateji" olduğunu söyledi.

Çin'in orta kesiminde yer alan Hubei eyaletindeki bir baba geçen aylarda 11 yaşındaki kızına eğitimin değerini öğretmek için benzer bir strateji uygulamış ve kızının güneşin altında 4 saat boyunca nilüfer bulmak için elle kazı yapmasını sağlamıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/china

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU