"Eylülde en büyük problem öğrenci yurdu olacak"

Akfen GYO Genel Müdürü Karaağaoğlu: Yatak başına yıllık ödenen ücretin 400 dolara gelmesi gerekir

Fotoğraf: AA

 Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü ve Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Sertaç Karaağaoğlu, eylül ayınca öğrencileri ciddi bir barınma krizinin beklediğine dikkati çekti.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünya gazetesinden Leyla İlhan’ın haberine göre, “Geleneksel Gayrimenkul Yatırımlarının Varisi: Alternatif Modeller” konulu panelde konuşan Karaağaoğlu, şunları kaydetti:

Akfen GYO olarak yurtlarımızı, Kredi Yurtlar Kurumu’na kiraladık. Başlangıçta bizde işten memnunduk ve hatta yurt işini büyütmeye karar verdik. Çünkü biz yurdu yatak başına 5171 dolara mal ettik. 15 yılın altında geri dönüş sağlarsa gayet güzel olacaktı. Ancak Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 122, Tüketici Fiyat Endeksi’ndeki (TÜFE) artış ise yüzde 34 olunca, bizim oda başına Kredi Yurtlar Kurumu’ndan aldığımız net kira 220 dolara düştü ve geri dönüş sürelerimiz 23 yıla çıktı. Dolayısıyla yurtların, yatırımcı için anlamlı hale gelmesi geri dönüş sürelerinin 14 yıl ve yatak başına yıllık ödenen ücretinde 390 ila 400 dolara gelmesi gerekir.

 

Dünya, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU