Gönderileri kaybolan Elon Musk, Twitter hesabına "gerçekten çok tuhaf" bir şey olduğunu söyledi

Elon Musk daha önce nüfus düşüşüyle ilgili endişelerini dile getirmişti (AFP)

Elon Musk, gönderilerinin yüklenememesi sonrası, Twitter hesabına "tuhaf bir şey" olduğunu öne sürdü.

Profili ziyaret edenler son birkaç saatten daha geriye gidemezlerken daha eski gönderiler de görüntülenemedi.

Sorunun Twitter tarafındaki bir yazılım hatası değil de kasti olduğuna dair bir belirti yok. Ancak Musk yine de, bu soruna işaret eden bir hesaba verdiği yanıtta sorunu vurgulamayı tercih etti.

Musk, probleme dair bir tweet atan hayranına cevaben, "Gerçekten çok tuhaf!" diye yazdı.

Gönderilerin yüklenemediğini söyleyen Twitter kullanıcısı Steven Mark Ryan, Twitter'da sorunu bildirme veya sorunun neden yaşandığına dair daha fazla bilgi edinme seçeneklerinin yer almadığını da belirtti.

Twitter, Musk'ın Twitter sayfasının neden yüklenmediğine dair yorum veya daha fazla bilgi talebine yanıt vermedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Independent, yazılım hatasını pratikte doğruladı. Haberin yayım tarihinde Twitter hesabı ziyaret edilen Musk'ın verdiği yanıtlar da görüntülendiğinde sadece 15 saat öncesine kadarki tweetleri gözüküyordu.

Daha önceki tweetler hiç yüklenmedi. Ancak bunlar hâlâ Musk'ın profilinde yer alıyor ve yanıtların gizlenerek herkese açık tweetlerinin gösterildiği seçenekte görüntülenebiliyordu.

Şirketi satın alma girişiminin ortasındaki Musk, son haftalarda Twitter'la ilgili çok sayıda kaygıyı dile getiriyor. Örneğin, kullanıcıların sadece yüzde 5'inin bot veya sahte hesap olduğu yönündeki şirket tahminini yanlış bulduğunu ve gerçek rakamın çok daha yüksek olduğunu defalarca öne sürdü.

Musk salı günü de aynısını yaparak, bu rakama dair endişelerini dile getiren bir kullanıcıya "Evet, belki bir nebze daha yüksek..." yanıtını verdi.

Musk, Twitter'daki tahmini sahte hesap sayısı hakkında kendisine daha fazla ayrıntı verilinceye kadar devralma anlaşmasının askıya alındığını belirtiyor.

Analistler, özellikle teknoloji hisselerinde hem Twitter'ın hem de Musk'ın kendi şirketlerinin değerini azaltan daha geniş çaplı bir düşüş yaşanırken, Musk'ın bu eleştiriyi şirket için talep edilen fiyatı düşürme yolu olarak kullanabileceğini öne sürüyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU