Almanya polisi ülkedeki çocuk pornosu vakalarının önemli ölçüde arttığını söyledi

Federal Kriminal Dairesi Başkanı daha fazla kişinin istismar görüntüleri bildirdiğini dile getirdi

Bir adamın çocukların cinsel istismara uğradığı görüntülerden devasa miktarda depoladığı tespit edildi (Unsplash)

Almanya'da ülkenin en üst düzey polis yetkilisi, çocuklara yönelik cinsel şiddet içeren görüntü ve videoların son bir yılda önemli ölçüde arttığını söyledi.

Polis suç istatistiklerinin özel analizine göre geçen yıl yetkililere 39 binden fazla vaka bildirildi. Bu, bir önceki yıla kıyasla yüzde 108'den fazla artış demek.

Almanya Federal Kriminal Dairesi Başkanı Holger Münch eskiye nazaran daha çok kişinin istismar görüntüleri bildirdiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Associated Press'in haberine göre, veriler arasında çocuklara ve gençlere yönelik cinsel şiddet tasvirlerinin dağıtımı, edinimi, bulundurulması ve üretimi yer alıyor.

Rapora göre, çocuklara cinsel istismarın bilinen vakaları geçen yıl yüzde 6,3'lük bir artışla 15 bin 500'ün üstüne çıktı fakat yıllık rakamlar sadece polisin haberdar edildiği vakaları kapsıyor.

Yetkililer Almanya'da okullardaki her sınıftan bir ila iki öğrencinin cinsel şiddetten etkilendiğini tahmin ediyor.

Pazartesi gazetecilere konuşan Münch "Şunu epey memnuniyetle karşılıyoruz: Toplumumuzun en savunmasız üyeleri olan çocuklara ve gençlere yönelik ağır cinsel şiddet eylemleri bilhassa yasaklanmalı, kovuşturulmalı ve sona erdirilmeli" dedi.

Öte yandan Almanya'nın çocuklara yönelik cinsel istismardan sorumlu bağımsız komisyon üyesi Kerstin Claus, Avrupa'nın "istismar görüntülerinin yayılması için merkez" haline geldiğini söyledi.

Claus şöyle konuştu:

Avrupa'nın daha fazla işbirliği kurmasına ve soruşturma makamlarının insani ve teknolojik kaynaklarına önemli miktarda fazla yatırım yapılmasına ihtiyacımız var.

Soruşturma alanında elde edilen her başarı önemli çünkü bu başarılar kritik çocuk istismarını durdurma ve gelecekteki eylemleri önleme şansı sunar.

Öte yandan Köln'deki polis ve savcılar, çocuklara cinsel istismardan şüphelenilen bir vakaya ilişkin yeni bir bilgi paylaştı.

Köln Emniyet Teşkilatı Müdürü Falk Schnabel gazetecilere Köln yakınlarındaki Wermelskirchen kasabasından 44 yaşındaki Alman bir adamın birden fazla ağır çocuk istismarı vakası şüphesiyle tutuklandığını söyledi.

Adamın, çocukların istismara uğradığı video ve fotoğraflardan devasa miktarda bulundurduğundan da şüpheleniliyordu.

Schnabel "Gerçekten şoke oldum ve şaşkına döndüm" dedi.

Daha önce böylesine insanlık dışı bir vahşet ve bariz şekilde korkan, ağlayan ve acı içindeki küçük çocukların ıstırabı karşısında böylesine duygusuz bir kayıtsızlıkla karşılaşmadım.

Almanya'nın sıkı gizlilik kuralları nedeniyle adı kamuoyuna açıklanmayan şüpheli evli ve anlaşılan çocuk bakıcısı olarak çalışıyor.

Bir aylık kadar küçük bebekleri ve 14 yaşından genç çocukları taciz eden adam aralıkta tutuklanmıştı.

Polis, bilgisayarında bulunan ve tarihi 1993'e kadar uzanan dosyaların sayısının çok fazla olduğunu, dedektiflerin bu verilerin yalnızca yüzde 10'unu inceleyebildiğini söyledi.

Associated Press'ten de yararlanılmıştır.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU