TÜRGEV ve Ensar şikayet etmişti... RTÜK'ten televizyonlara 'Kılıçdaroğlu' cezası

RTÜK Üyesi Taşçı, "TÜRGEV ve Ensar’ın şikayet dilekçelerine verilen sayı numaranın mürekkebi kurumadan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin özel talimatla akşam rapor hazırlattı" ifadelerini kullandı

Fotoğraf. CHP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 24 Mayıs salı günü paylaştığı videoda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ailesinin başında olduğu TÜRGEV ve Ensar vakıfları üzerinden ABD'deki TURKEN Vakfı'na para aktardığı ve bu ülkeye kaçacakları iddiasını dile getirmişti.

RTÜK, videoyu eşzamanlı yayınlayan KRT TV, Tele 1, Flash TV ve Halk TV'ye ceza verdi.

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

RTÜK, Sayın Kılıçdaroğlu'nun ülkeyi sarsacak, manşet haber niteliğindeki açıklamaları ve ifşa ettiği belgeleri yayınlayan Tele1 KRT, Flash ve Halk TV'ye oyçokluğuyla tavandan %3 para cezası verdi.

Karar, basın özgürlüğüne, haber alma hakkına ve demokrasiye vurulan bir darbedir!

RTÜK yayıncılara 'Kılıçdaroğlu’nun elinde belge de olsa, söyledikleri doğru da olsa yayınlarsanız ceza keserim, sansürlerim' gözdağını veriyor. Bu bakışla, partilerin canlı verilen grup toplantıları sansürlenir, muhalefetin sesi duyulmasın diye Meclis TV’nin fişi de çekilebilir.

Türgev ve Ensar’ın şikayet dilekçelerine verilen sayı numaranın mürekkebi kurumadan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin özel talimatla akşam rapor hazırlattı. Yüzlerce şikayet dilekçesi aylardır hatta yıllardır işleme bile alınmazken şimdi bu neyin telaşı, kimlere yaranma arayışı!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mahiroğlu: Yeter demiyoruz, çözüm üretiyoruz

Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu kararın ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Halk TV, RTÜK ceza fonu" oluşturduklarını duyurdu.

Mahiroğlu paylaşımında şunları kaydetti:

RTÜK'ün bilgisine, bugünden itibaren Halk TV, RTÜK ceza fonu oluşturmuştur ve rutin ödeme şeklinde bu fon, bankaya yatırılacaktır. Miktar da bugüne kadar kesilen ceza bedelleri üzerinden hesaplanmıştır. Yeter demiyoruz, çözüm üretiyoruz.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP lideri Kılıçdaroğlu salı günü yaptığı açıklamada özetle şunları kaydetmişti:

Türkiye'den iki vakıf seçiliyor. Öğrenciler için kurulmuş süslü verdikleri vakıflar. Bu vakıfların asıl var olma sebeplerini de bugün öğreneceksiniz. TÜRGEV ve Ensar. Bu vakıflar başlıyor. Paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. 20 milyon dolar... Bir 10 milyon dolar. Bir 20 milyon dolar. Bir 10 milyon dolar. Bir TÜRGEV, bir ENSAR. Bir TÜRGEV, bir ENSAR... Durmuyorlar. Para gönderimi listesinin sonu yok. Hepsinin dökümleri elimizde.

Erdoğan çık söyle. Bu para gönderttiğin paravanın başında senin ailenden kim var? Çık söyle. Aileden kim gönderiyor bu paraları? Ve yine ailenden kim alıyor bu paraları karşı tarafta? Yani Amerika'da.   

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU