İlkokuldaki katliamın kurbanlarını saydıktan sonra dans eden Trump topa tutuldu

"Uvalde'de vurularak öldürülen çocukların naaşı henüz gömülmedi bile ve Trump, NRA'nın silah kutlamasında dans ediyor"

Donald Trump, Ulusal Tüfek Birliği'nin (NRA) her yıl düzenlediği toplantıdaki açıklamaları ve tavrıyla tepki çekti (Reuters)

Donald Trump, Teksas'taki ilkokul saldırısında ölenlerin listesini okuduktan sonra dans ettiği için sert biçimde eleştirildi.

Eski ABD Başkanı, Ulusal Tüfek Birliği (NRA) kongresinde konuştu ve salı günü Uvalde'de ölenlerin isimlerini okuduğu konuşmasından sonra 1966 tarihli Sam & Dave şarkısı Hold On, I'm Comin'le dans etti.

Trump, öğretmenlerin kendilerini ve öğrencilerini savunabilmesi için silahlanmaları gerektiğini savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump'ı eleştirenler "samimiyetsiz" önerileri ve konuşmasının ardından dans etmesi nedeniyle onu topa tuttu.

Demokrat Partili stratejist Adam Parkhomenko, attığı tweet'te "Trump, NRA kongresinde dans etti. Küçük naaşları toprağa verilmiş bile değil. Ve o, lanet olsun ki dans ediyor" dedi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün (Human Rights Watch) Avrupa medya direktörü Andrew Stroehlein de "Uvalde'de vurularak öldürülen çocukların naaşları henüz gömülmedi bile ve Trump NRA'nın silah kutlamasında dans ediyor" diye yazdı.

Oğlu bir trafik kavgası olayında vurularak öldürülen, Teksas eyaletinin Houston kentindeki A+UP Charter Okulu'nun müdürü Paul Castro, Trump'ın daha fazla okul saldırısı yaşanmasını önlemek için yaptığı önerilerin "samimiyetsiz" ve "ikiyüzlüce" olduğunu söyledi.

 

AP
(AP)

 

Texas Tribune'a konuşan Castro, 1999'daki Columbine Lisesi saldırısından "bu yana aynı politikacıların aynı şeyleri söylemesi beni çıldırtıyor" dedi.

Castro, "Silahlı polis binadaydı ve içeri girmedi, şimdi ilkokuldaki Bayan Smith'in ateş etmesini mi istiyorsunuz?" diye ekledi.

Bu samimiyetsiz ve yalan ve politikacıların sorumluluk almasını engelliyor. İkiyüzlülüğün en kötü hali.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU