Fazıl Say, Munzur'un kıyısında konser verdi: Hayatımızın özel anlarından biriydi

Konser görüntülerini "Hayatımızın özel anlarından biriydi" notuyla paylaşan Say'ın konserini binlerce kişi dinledi

Munzur Çayı'nın korunması amacıyla Munzur Çayı kıyısında organize edilen programda, Piyanist ve besteci Fazıl Say, solist Serenad Bağcan ile birlikte konser verdi / Fotoğraf: AA

Piyanist ve besteci Fazıl Say'ın, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde doğanın korunması ve farkındalık yaratılması için verdiği konser yaklaşık 1,5 saat sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Ovacık Belediyesi tarafından organize edilen konser, Çakmaklı köyü civarında Munzur Çayı kıyısında düzenlendi.

Fazıl Say, konser öncesi yaptığı konuşmada, kentte ve müzikseverlerin arasında olmaktan dolayı onur duyduğunu söyledi.

Kendisini dinlemeye gelenlere teşekkür eden Say, "Munzur Çayı'nın temiz ve özgür akması için naçizane katkılarımız, sizinle dayanışma içinde olduğumuzu ve sizin yalnız olmadığınızı belirtmek için buradayız" dedi.

"Ben hep gurur duymuşumdur Dersimlilerden"

Say, Tunceli'ye ilk defa geldiğini belirterek, "Bu yöreden çok fazla insanla tanıştım ve hep aydın insanlarla tanışmışımdır. Dersimlilerin ne kadar çok kitap okuduğunu, aydın insanlar olduğunu bilirim. Ben hep gurur duymuşumdur Dersimlilerden" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sahne alan Say ile solist Serenad Bağcan, Nazım Hikmet, Ömer Hayyam, Metin Altıok, Cemal Süreya, Can Yücel, Turgut Uyar, Aziz Nesin, Pir Sultan Abdal, Yunus Emre, Muhyiddin Abdal'a ait eserlerin yanı sıra yöreye ait ezgileri seslendirdi.

sayaaya.jpg
Fazıl Say'a sahnede solist Serenad Bağcan eşlik etti / Fotoğraf: Twitter @fazilsaymusic

Binlerce kişinin ilgiyle izlediği konser, 1,5 saat sürdü.

Konseri, CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de izledi.

"Hayatımızın özel anlarından biriydi"

Fazıl Say, konserin ardından konser alanından çekilen fotoğrafları ise "Teşekkürler Munzur. Yer gök insan. Hayatımızın özel anlarından biriydi. 20-30 bin kişilik konser. Teşekkürler hepinize. Tüm emeği geçenlere teşekkürler" notuyla paylaştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU