Muhalefetin masasında 4 komisyonun raporu görüşülecek: "Verimli çalışmalar yapıldı"

Gelecek Partili Yazıcı, liderler zirvesinin gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ve Demokrat Parti liderleri yarın (29 Mayıs) yeniden bir araya gelecek. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Önceki dönem başbakanlarından Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlığını yaptığı Gelecek Partisi'nin ev sahipliğinde yapılacak toplantıda gündemin ne olacağını parti yöneticilerinden Prof. Dr. Serap Yazıcı Independent Türkçe'ye anlattı. 

6'lı masa olarak kamuoyunun somut çözüm önerileri beklediğinin farkında olduklarını ifade eden Yazıcı, "Bu amaçla ev sahipliğinin bize geçtiği 24 Nisan toplantısından itibaren, mümkün olduğu ölçüde verimli bir çalışma sürdürmeye çalıştık" dedi. 

Toplam dört komisyon kuruldu

24 Nisan'daki toplantıda birtakım alt komisyonlar kurulması taahhüdünde bulunulduğunu hatırlatan Yazıcı, "Kurulacak 3 alt komisyonun biri geçiş sürecini ve temel ilkelerini belirleyecek, diğeri seçim güvenliği, sonuncusu ise güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişi sağlayacak anayasal ve yasal reformları yapacak olan komisyondu. Ev sahipliği bize geçtikten sonra hemen çalışmalara başladık. Bütün siyasi partiler üye gönderdi. Aynı zamanda ekonomik rehabilitasyona yönelik dördüncü komisyon kuruldu. Bu komisyonlar gayet verimli bir biçimde çalışmaya başladı, çalışmalar devam da edecek" diye konuştu. 

Liderlerin komisyon çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunacağını belirten Yazıcı, "Şu ana kadar yapılan çalışmalarda nereye ulaşıldığına ilişkin açıklamalar yapılacak ve daha sonra ulaşılmasının hedeflendiği noktaların neler olduğu açıklanacak" ifadelerini kullandı. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU