4 TRT yöneticisi mali denetime rapor alarak katılmadı

AK Parti Milletvekili Polat Türkmen 4 üyenin birden hastalanmasını "mevsimsel" ifadesiyle değerlendirdi

Fotoğraf: AA

TBMM KİT Komisyonu’nda TRT’nin denetim raporu görüşüldü. Toplantıya dokuz kişilik TRT Yönetim Kurulu’nda bulunan üyelerden Hilal Kaplan, Meryem Atlas Çetin, Atakan Yılmaz, Oğuzhan Göksu hastalık mazereti bildirerek katılmadı. 

BirGün gazetesinden Mustafa Bildircin'in haberine göre; KİT Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü Atila Sertel, toplantıya sadece üç üyenin gelmesini eleştirerek, "Şu anda Yönetim Kurulundan üç kişi var. TRT, kendi kurumunda bile toplantıyı beş kişi olmadan yapamaz. Nerede bu Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri?" diye sordu. 

Sertel’in sorusu üzerine TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, "Yönetim Kurulu Başkanımız yolda, beş dakikaya geliyor" deyince toplantıya ara verildi. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak gecikmeli olarak TBMM’ye ulaştıktan sonra toplantıya devam edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP'li Sertel, kendisine ulaşan mazeret dilekçelerini de toplantıda okudu. TRT Yönetim Kurulu üyelerinden Meryem Atlas Çetin’in aniden hastalanarak rapor aldığı, Hilal Kaplan’ın da aynı gün hastalık gerekçesiyle rapor aldığı belirtildi.

Benzer şekilde Atakan Yılmaz ve Hasan Öymez’in de "Ani gelişen rahatsızlıkları" nedeniyle toplantıya katılamadığı bildirildi. AK Parti Milletvekili Polat Türkmen, TRT’nin dört yönetim kurulu üyesinin aynı gün rahatsızlanmasına yönelik, "Mevsimsel" yorumu yaptı. 

Sertel ise yöneticilerin, "Aniden rahatsızlandık" diyerek toplantıya katılmamasını eleştirerek, şunları kaydetti:

Yönetim kurulu toplantıları üç ayda bir oluyor ve bu arkadaşlar da 2021 yılı için baktığımızda toplantı başına değil, ayda 9 bin TL alıyorlar ve toplamda üç ayda bir toplanıyorlar, 2021 yılı itibarıyla 27 bin TL’yi ceplerine koyuyorlar ama böyle önemli bir toplantıya gelince, hepsi birden hastalanıp rapor alıyor. 

 

 

 

Birgün

DAHA FAZLA HABER OKU