Savcılık, özel güvenliğin yumrukladığı Boğaziçililerin şikayeti hakkında kararını verdi

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri C.Ö. ve E.G., kendilerini darp eden özel güvenlikçilerden şikayetçi oldu. Savcılık, 'yaşamları tehlikede değil ve basit tıbbi müdahaleyle giderilebilir yaralanma' olduğu gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi

Öğrencilerin darp edildiği anlara güvenlik kameralarına yansıdı / Fotoğraf: Independent Türkçe

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Ocak 2021'de Prof. Melih Bulu'yu rektör olarak atamasından sonra hareketli günler yaşayan Boğaziçi Üniversitesi'nde yaklaşık 1,5 yıldır tansiyon düşmüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen hafta üniversitede yapılmak istenen "onur yürüyüşü"nde öğrenciler önce özel güvenlik sonra da polis tarafından ablukaya alındı. Daha sonra tırmanan gerilimde, çok sayıda öğrenci darp edilerek gözaltına alındı.

Yaşanan özel güvenlik ve polis şiddeti ilk değil. Prof. Bulu'nun atanmasıyla başlayan, onun görevden alınıp Prof. Naci İnci'nin rektör olmasıyla devam eden olaylarda şimdiye kadar onlarca öğrenci gözaltına alındı, aralarında tutuklananlar oldu.
 


Şikayetçi oldular

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolar nedeniyle tutuklanan öğrencilerden C.Ö. ile E.G., 1 Haziran 2021'de okula girecekleri sırada özel güvenlik görevlileri tarafından darp edildiklerini belirterek, avukatları Burçin Şahan aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. 

Kamera kayıtları savcılık dosyasına da girdi

Öğrenciler C.Ö ve E.G.'nin özel güvenlik elemanları A.C., O.A. ve S.Ş. tarafından darp edildikleri anlar kamera kayıtlarına yansıdı. Öğrencilerin darp edildikleri anlar, savcılık dosyasına da girdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu, darp edilen öğrencilerin şikayetiyle ilgili kararını verdi. 

Yaşamları tehlikede değil, basit tıbbi müdahaleyle iyileşirler

Savcılık, öğrenciler C.Ö. ve E.G. hakkında düzenlenen Adli Tıp raporuna atıf yaparak, yaşamlarını tehlikeye sokan bir yaralanma yaşamadıkları ve basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde yaralandıklarını belirterek özel güvenlik personeli A.C., O.A. ve S.Ş. hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU