Avrupa liglerinde yılın 11'leri belirlendi: Süper Lig'in en iyi 11 oyuncusu Trabzonspor, Fenerbahçe ve Konyaspor'dan

Futbolda liglerin tamamlanmasıyla sezonun en iyi 11'leri de belli oldu. Süper Lig'in en iyi 11'i 3 kulüpten çıktı. Beşiktaş ve Galatasaray'dan kimse listeye giremedi

Süper Lig'in en iyi 11'inde şampiyon Trabzonspor'dan 8 oyuncu yer aldı / Fotoğraf: AA

Avrupa'da liglerin tamamlanmasıyla sezona damga vuran en iyi oyuncular da belirlendi.

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES), takımların elde ettikleri sonuçlar, oyuncu kullanımı ve teknik performansa göre liglerin en iyi 11 oyuncuyu sıraladı.

Araştırmada Süper Lig'in yanı sıra aralarında Avrupa'nın 5 büyük ligi olarak kabul edilen Premier Lig, Bundesliga (Almanya), La Liga (İspanya), Serie A (İtalya) ve Ligue 1'in (Fransa) de olduğu 32 organizasyon yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Süper Lig'in en iyi 11'i 3 kulübün oyuncularından oluştu. Premier Lig'den 3, La Liga'dan 4, Serie A'dan 5, Bundesliga'dan 3 ve Ligue 1'den de 6 kulüp, sezonun en iyi 11'ine oyuncu gönderdi.

Süper Lig'e Trabzonspor, Konyaspor ve Fenerbahçe damga vurdu

Trabzonspor'un 38 yıl sonra 7. kez mutlu sona ulaştığı Süper Lig'de sezonun en iyi 11'ine Karadeniz ekibinden 8 futbolcu yer aldı.

Ligde 2021-22 sezonunun en iyi kalecisi Uğurcan Çakır oldu.

Savunma hattı Fenerbahçe'den Kim Min Jae, Konyaspor'dan Guilherme Haubert, Trabzonspor'dan Vitor Hug ve Bruno Peres 4'lüsünden meydana geldi.

 

 

Orta alanın sahipleri ise Konyaspor'dan Amir Hadziahmetovic, Trabzonspor'dan Marek Hamsik ve Dorukhan Toköz.

Hücum hattının Trabzonsporlu futbolculardan kurulduğu 11'de Edin Visca, Andreas Cornelius ve Anthony Nwakaeme yer aldı.

Süper Lig'in en iyi 11'ine Başakşehir, Beşiktaş, Galatasaray, Alanyaspor ve Antalyaspor'dan kimse giremedi.

 

 

Premier Lig'de Liverpool ve Manchester City'den 10 oyuncu

Dünyanın en pahalı ligi olarak nitelendirilen Premier Lig'de bu sezonun en iyi 11 oyuncu belli oldu.

Kadroda 6 Liverpool, 4 Manchester City oyuncusu yer alırken Tottenham'dan 1 futbolcunun yer alması dikkat çekti.

Tottenham Hotspur'dan Harry Kane'in forvette yer aldığı 11'de savunma 4'lüsü Liverpool'dan Alexander-Arnold, Loel Matip ve Virgil van Dijk, Manchester City'den Joao Cancelo'dan oluştu.

Orta sahada Fabinho Tavares (Liverpool) ile City'den Kevin de Bruyne ile Bernardo Silva (Manchester City) yer aldı.

İleri üçlünün solunda Sadio Mane, sağda Mohamed Salah en uçta ise Harry Kane konumlandı.

 

 

La Liga'nın en iyi 11'inde 6 Real Madridli

La Liga'nın en değerli 11 oyuncusu Real Madrid (6), Barcelona (2), Sevilla (2), ve Real Betis'ten (1) seçildi.

Yassine Bounou'nun (Sevilla) kalede yer aldığı 11'de savunma hattı Lucas Vazquez, Eder Militao, David Alaba (Real Madrid) Jordi Alba'dan (Barcelona) oluştu.

Orta saha Carlos Casemiro (Real Madrid), Nebil Fekir (Real Betis), Sergio Busquest'den (Barcelona) oluşan 11'in ileri ucunda Real Madrid'den Karim Benzema ile Vinicius Junior, Sevilla'dan Lucas Ocampos yer aldı.

 

 

Bundesliga'ya Bayern Münih hegomonyası

Almanya Bundesliga'da sezona damga vuran ilk 11'de Bayern Münih'ten 9, Borussia Dortmund ve Bochum'dan 1 oyuncunun olduğu görüldü.

Bundesliga'nın en iyi kalecisi Bochumlu Manuel Riemann olurken, önündeki dörtlü Benjamin Pavard, Dayot Upamecano, Lucas Hernandez ve Alphonso Davies'ten oluştu.

Orta sahada da ve hücum hattında 5 Bayern, 1 de Dortmundludan oluşan dizilim şöyle: Jude Bellginham, Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Thomas Müller, Leroy Sane, Robert Lewandowski.

 

Hakan Çalhanoğlu-AA.jpg
Hakan Çalhanoğlu / Fotoğraf: AA

 

Hakan Çalhanoğlu, İtalya'da en iyi 11'de yer bulamadı

Atkif futbol kariyerini Serie A devi Inter'de sürdüren ve ilk yarının en iyi 11'ine giren milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, sezonun en iyileri arasında yer bulamadı.

Serie A'da en iyi 11'e 5 kulüpten oyuncular girerken, kaleyi Milan'dan Mike Maignan, savunma 4'lüsünü Juan Cuadrado (Juventus), Amir Rrahmani (Napoli), Fikayo Tomori ve Theo Hernandez (Milan) oluşturdu.

 

 

Tamamını Interli oyuncuların meydana getirdiği orta sahada Nicolo Barella, Marcelo Brozovic ve Ivan Perisic yer aldı.

İtalya'nın en iyi hücum hattını ise Fiorentina'dan Nicolas Gonzalez, Juventus'tan Dusan Vlahovic ve Milanlı Rafael Leao meydana getirdi.

Messi, Ligue 1'de en iyi 11'e giremedi

Barcelona'dan Paris Saint-Germain'e transfer olarak tüm dünyada şaşkınlık yaratan Lionel Messi'nin mücadele ettiği Fransa Ligue 1'de mevkilerine göre en iyi 11 oyuncu belli oldu.

 

 

Lionel Messi, Neymar gibi yıldızların yanı sıra Lille'de forma giyen milli futbolcular Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Mehmet Zeki Çelik'in en iyiler arasına giremediği 11 oyuncu, 6 kulüpten seçildi.

Kalede Montpellier'den Nice'ten Walter Benitez'in yer aldığı 11'de şu oyuncular bulunuyor.

Achraf Hakimi, Marquinhos Aoas, Nuno Mendes (PSG), William Saliba (Marsilya), Benjamin Bourigeaud (Rennes), Aurelien Tchouameni (Monaco), Marco Veratti (PSG), Dimitri Payet (Marsilya), Ludovic Ajorque (Strasbourg) ve Kylian Mbappe (PSG).

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU