Deniz Zeyrek: Hangi hata Kemal Bey?

“Yıllardır iktidara gelmemiş bir partinin sürekli bir helalleşme ve hatalar için af dileme pozisyonuna düşmesi anlaşılır gibi değil”

Fotoğraf: Twitter / @CHPfotograf

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “geçmişte hatalarımız oldu” şeklindeki söylemlerini eleştirdi.

Zeyrek, bugünkü köşe yazısında CHP’nin cumartesi günü İstanbul’da gerçekleştirdiği mitingde Kılıçdaroğlu’nun kullandığı “Aman CHP geçmişte böyle yaptı diyorlar. Evet, hatalar oldu, biz bugün çok mükemmel bir parti iddiasında da değiliz ama hatalardan ders çıkarmasını bilen bir partiyiz? Tam anlamıyla mükemmel olmasak da mükemmel bir göreve talibiz…” ifadelerini hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP liderinin konuşmasını dinlerken “Kesin sağcı danışmanlarından biri yazdı” diye düşündüğünü ifade eden Zeyrek, şunları söyledi:

Yıllardır iktidara gelmemiş bir partinin sürekli bir helalleşme ve hatalar için af dileme pozisyonuna düşmesi anlaşılır gibi değil. Tamam başörtüsü ve muhafazakarlarla ilişkiler konusunda CHP'nin önceki bazı yöneticileri yanlış yapmış olabilir. Ancak siz bunu defalarca dile getirdiniz, yanlış olduğunu anlattınız ve daha da önemlisi artık öyle düşünmediğinizi icraatlarınızla herkese gösterdiniz. Bugün başörtüsünün Türkiye gündeminden düşmesinde sizin büyük katkınız ve çabanız vardır. Bunun aksini söyleyen yalan söyler.

Yazısının devamında AK Parti iktidarı döneminde yaşanan hatalara yer veren Sözcü yazarı, daha sonra şu yorumu yaptı:

Daha çok “gerçek hata” sıralayabilirdim ama yine yerim bitti. Bunları yapanlar 20 yıldır iktidarda ve 4 yıldır bütün gücü ve yetkiyi ellerinde bulundurdukları halde “şunu yapacağız, bunu yapacağız” diye hala vaatlerde bulunuyor. Muhalefet lideri sürekli geçmişte dolaşıyor ve “şu hatayı yaptık artık yapmayacağız” diyerek helalleşme derdine düşmüş. Millet yaşadığı ekonomik krizden çıkışın yollarını arıyor. Muhalefetten de Türkiye'yi bu girdaptan nasıl çıkaracağını dinleyip, “mükemmel çıkış haritası”na bakıp, umutlanmak istiyor.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU