Niğde'de öğrencilerin hayatını kaybettiği kazanın nedeni belli oldu

Soylu: Kazanın şoförün uyumasından kaynaklandığı, şoförün ilk verdiği beyanda ortaya çıkıyor

Fotoğraf: AA

Niğde'de AK Parti’nin düzenlediği festivalden dönen Selçuk Üniversitesi öğrencilerini taşıyan otobüsün yaptığı kazanın nedeni belli oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kazanın şoförün uyumasından kaynaklandığı, şoförün ilk verdiği beyanda ortaya çıkıyor” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adana'da AK Parti’nin düzenlediği gençlik festivaline katılan ve Konya'ya dönen otobüs, Adana-Niğde Otoyolu Güney köyü yakınlarında kontrolden çıkarak şarampole devrildi. İlk belirlemelerde 2 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 5'i ağır 42 kişi yaralandı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan bir yaralı, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. 

Kazada yaşamını yitiren üniversite öğrencilerinin Sude Akkuş, Ömer Faruk Küçük ve İlayda Karakoca olduğu öğrenildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaralılara yaptığı ziyaretin ardından kaza hakkında özetle şu detayları paylaştı:

Kaza yerinde 2 tane kardeşimizi kaybettik, hastaneye sevkinde de yine bir kardeşimizi de kaybettik. Ereğli'deki 12 kardeşimiz Konya'daki Şehir Hastanesi'ne getirildi ve onları taburcu ettiler. 6 kardeşimizin hala tedavileri devam ediyor. Şuanda Kayseri'deki Erciyes Üniversitemize 1 kardeşimiz sevk edildi, 1 kardeşimiz Konya'da yoğun bakımda, 3 kardeşimiz de burada yoğun bakımda. Yani 5 kardeşimiz yoğun bakımda, 28 kardeşimiz gözlem altında. Diğerlerinde bir hayati tehlike söz konusu değil. Yoğun bakımdakileri de bütün imkanlarla beraber doktorlarımız takip ediyor. Kazanın şoförün uyumasından kaynaklandığı, şoförün ilk verdiği beyanda ortaya çıkıyor. Elbette ki acımız büyük. 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU