Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere seslendi: Hayallerinizden vazgeçmeyin, imkanların kıtlığına teslim olmayın

Programa katılan gençlere hitap eden Erdoğan, "Sizlerin her birinde hiç durmadan çalışarak, mücadele ederek, kendinizi geliştirerek, hayallerinizi gerçeğe dönüştürecek potansiyeli görüyorum" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Türküleri Lansmanı ve Temsilci Gençler ile Milli Sporcuların Buluşma Programı'na katılarak konuşma yaptı.

19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramını tebrik eden Erdoğan, "Malazgirt'ten milli mücadeleye kadar bu toprakların vatanımız olması ve kalması için gözlerini kırpmadan canlarını ortaya koyan, şehitlerimizi, gazilerimizi kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum. 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan istiklal ateşini düşmanı 1922'de İzmir'de denize dökerek ordumuzu başarıya ulaştıran Mustafa Kemal'den erine kadar hepsini şükranla yad ediyorum" dedi.

"Bizim siz gençlerimize bırakacağımız en büyük miras da 2053 vizyonu olacaktır" ifadelerini kullanan Erdoğan şöyle devam etti:

Hayallerinizden asla vazgeçmeyin. Şartların zorluğuna aldırmayın. İmkanların kıtlığına teslim olmayın. Bunların hiçbiri sizin kalbinizde büyüttüğünüz, zihninizde şekillendirdiğiniz hedeflerinizden asla uzaklaştırmasın. Çünkü siz, genç yaşında kendi adını verdiği bir cihan devletin adımını atmış Osman Gazi'nin, siz İstanbul'u 21 yaşında fetheden Fatih'in, çünkü siz dünyanın en karmaşık döneminde ülkesini 33 yıl ayakta tutmayı başaran Abdulhamit'in, vatan topraklarının elde kalan son toprak parçalarıyla birlikte yeni bir devlet kuran Gazi Mustafa Kemal'in, çünkü siz demokrasinin ilk bayrakları Menderes'in, çünkü siz Türkiye'ye çağ atlatmaya çalışan rahmetli Özal'ın mirasçılarısınız.

Benim olmadığım yerde kimse yoktur ruhuyla davasına çıkan gençlik ahlakıyla yetiştik. Bununla birlikte ülkemizde her dönemde maalesef gençlerimizi birbirine düşürerek Türkiye'yi kendi içine kapatacak senaryolar sahnelenmiştir. Kimi zaman sağ-sol, Türk-Kürt denilerek birbirine düşürülen gençlerimizin kaybı Türkiye'nin kaybı olmuştur. 15 Temmuz'da darbeciler sokağa çıktığında karşılarında bu gençleri buldular.  Sadece bu tablo bile gençlerimize güvenin ne kadar haklı olduğunu ispatlamaya yeterlidir. 

"Artık teknofest gençliği yetişiyor"

"Evlatlarımızı harflerle sınıflandırarak onları belirli kalıplara sokmaya çalışanlara inat, gençlerimiz üretmede sınır tanımıyor" diyen Erdoğan, artık TEKNOFEST gençliğinin yetiştiğini söyledi.

Erdoğan, genç katılımcılara konuşmasında, "Sizlerin her birinde hiç durmadan çalışarak, mücadele ederek, kendinizi geliştirerek, hayallerinizi gerçeğe dönüştürecek potansiyeli görüyorum. Artık arka arkaya olimpiyat bekliyoruz. Ülkemizin neresine gidersem gideyim, en büyük enerji ve moral kaynağım, gençlerimizin yüzünde gördüğüm, umut, heyecan kararlılık olmaktadır" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU