Karar yazarı: Kısır döngü

"Dolar 16 TL’ye giderken, her gün bir başka zam haberi gelirken bu söylemin tek sonucu işleri daha da zora sokmak olur! Bakan Bey bunun farkında mı derseniz, kesinlikle değil"

Fotoğraf: AA

Karar yazarı Oğuz Demir, Türkiye’de ekonomi yönetiminin aynı hataları yaparak farklı sonuçlar beklediğini söyledi.

Demir, bugünkü köşe yazısında haftanın ilk iki günü birçok kaleme zam geldiğini kaydetti:

Benzine zam. Çaya zam. Evde kullanılan tüpe zam. Trafik sigortasına zam. Alkollü içeceklere zam. Nasıl bir ortamda yaşadık bu zamları? Zaten enflasyonun yüzde 70 olduğu bir ortamda.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Tam da bu arada başka bir veri daha düştü haber ajanslarına. TÜİK’in tarımsal ürün fiyatlarının üreticiden çıkış fiyatını gösteren Tarım-ÜFE verisi” diye devam eden Demir, şunları yazdı:

Bir yılda yüzde 118! Sadece bir ayda, Nisan ayındaki artış yüzde 17,76! Yani anlayacağınız gıda fiyatlarındaki yıllık artış da üç haneye gidiyor. Her geçen gün yoksullaştığımızın bir başka göstergesi! Bu arada hepimiz acaba hayatımızdaki bu zorlaşmayı durdurabilecekler mi diye soruyoruz! Cevap ne? Onu da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin sözlerinden anlamak mümkün!

Nebati’ye eleştirilerini dile getiren Demir, bakanın istifa etmesi ve Türkiye’nin seçime gitmesi gerektiğini söyledi:

Ne diyor Bakan Nebati? Enflasyondaki yükseliş sürecini kıracaklarını öne süren Bakan Nebati “El ele vererek, yüreğimizle halledeceğiz” diyor. Yüreğiyle enflasyon düşüreceğini düşünen ilk Bakan oldu bile... Hepsi bir yana aslında enflasyon beklentilerini değiştirmeliyiz diyor. Haklı mı? Haklı! Bu şekilde değiştirebilir mi? Gram şansı yok! Dolar 16 TL’ye giderken, her gün bir başka zam haberi gelirken bu söylemin tek sonucu işleri daha da zora sokmak olur! Bakan Bey bunun farkında mı derseniz, kesinlikle değil! Sence ne yapmalı o zaman diye bir soru gelebilir aklınıza. Cevabı ise çok basit! Affını talep etmek... Sonra ne olmalı derseniz onun cevabı yine çok net! Seçim..

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU