Genelkurmay Başkanı Güler: TSK, birçok gelişmiş ülke ordusu için rol model

Güler, göreve geldiği 2018 yılından bu yana hiçbir medya kuruluşuna demeç vermedi; ilk kez konuştu

Fotoğraf: AA

Göreve geldiği 2018 yılından bu yana hiçbir medya kuruluşuna demeç vermeyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) birçok gelişmiş ülke ordusu için rol model olduğunu ifade etti.

Güler, ilk kez M5’e konuştu.

Türkiye’nin Silahlı / İnsansız Hava Araçlarını (S/İHA) kullanımına değinen Orgeneral Güler, TSK’nın bu konuda gelişmiş ülke orduları için rol model olduğunu belirtti.

S/İHA kullanımında dünyanın en önlerinde yer aldıklarını belirten Güler, “Millî imkânlarla geliştirilen ve üretilen İHA’ların TSK tarafından icra edilen harekâtlarda uzun süredir kullanılmasından dolayı elde edilen taktik ve teknik tecrübeler sayesinde dünyada İHA kullanan ülkeler arasında en önlerde yer almaktayız. Diğer ülkelerle kıyaslandığında, harekât ortamında geliştirilen İHA/SİHA merkezli taktiklerle TSK’nın bu alanda birçok gelişmiş ülke silahlı kuvvetleri için rol model konumda olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim” diye konuştu.

“Oyun değiştirici sistemleri envanterimize katmak için sabırsızlanıyoruz”

Türk Savunma Sanayii’nin son dönemde TSK’ya önemli kabiliyetler kazandırdığını belirten Orgeneral Güler, yeni ürünleri TSK envanterine kazandırmak için sabırsızlandıklarını belirterek, “Millî imkânlarla elde ettiğimiz bu başarı, savunma sanayimize ve Türk gençliğine ilham kaynağı olmuştur. Son yıllarda gerek ülkemizde gerekse yurt dışında düzenlenen fuar, sergi ve etkinliklerde kazanılan bu başarının tesirlerini görmek mümkündür. Önümüzdeki dönemde ise mevcutlardan daha üstün teknolojiye ve silah sistemine sahip, caydırıcı, yenilikçi ve oyun değiştirici sistemleri envanterimize almayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu konudaki projelerimiz ile test ve saha denemelerimiz devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

 

M5

DAHA FAZLA HABER OKU