ABD’nin Manhattan bölgesinde elektrikler kesildi: Birçok kişi metro ve asansörlerde mahsur kaldı

Şehirdeki Broadway tiyatrosunun müzik ekibi elektrikler kesilince sokağa çıkıp şarkı söyledi

Evlerinde elektrik bulunmayan Manhattanlılar geceyi sokakta geçirmeyi tercih etti / Fotoğraf: AFP

New York'un en yoğun bölgesi Manhattan'da elektrik kesintisi yaşandı. 

Öğleden sonra batı yakasında uygulanan elektrik kesintisi nedeniyle birçok iş yeri kepenk indirirken, metro seferleri de yapılamadı.

Kesintiye Upper West Side bölgesindeki bir taşıyıcıda yaşanan patlamanın neden olduğu bildirildi.

Reuters’a bilgi veren bir tanık, dün akşam (13 Temmuz 2019) gece yarısına yakın saatlerde Upper West Side’da patlama sesi duyduğunu aktardı.

Kentin elektrik dağırıcısı ConEdison’dan yapılan açıklamada, kesintiden 73 binden fazla abonenin etkilendiği belirtildi.

 

Elektrik kesintisi sonucu cadde ve trafik ışıkları işlevini yitirirken, birçok kişinin bina asansörlerinde ve metrolarda mahsur kaldığı belirtildi.

MTA olarak bilinen Metopolitan Ulaştırma İdaresi, yolcuların bir saatten fazla metro duraklarında mahsur kalmasının ardından yaptığı duyuruda, vatandaşları otobüs kullanmaya çağırdı.

New York İtfaiyesi, bazı vatandaşların asansörlerde mahsur kaldığına yönelik birçok ihbar aldıklarını, bu kişilerin kurtarıldığını ve herhangi bir yaralanmanın yaşanmadığını aktardı.

Öte yandan şehrin neredeyse tamamında elektrik kesilmesi Manhattanlıları Broadway tiyatrosunun önüne topladı. Tiyatronun müzik ekibi, tiyatro binasının önünde bekleyen yüzlerce kişiye müzik şöleni sundu.

New York Metro Ağı İdaresi’nden bu sabah yapılan açıklamada elektrik sorununun giderildiği belirtildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU