Selvi: Kılıçdaroğlu'nun Nagehan Alçı'ya vefasızlığı

"Nagehan Alçı’yı linç etme yarışının yaşandığı bir sırada Kılıçdaroğlu’ndan aynı yürekliliği beklerdim. Çünkü vefa onu gerektirirdi"

Fotoğraflar: YouTube, CHP.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Habertürk yazarı Nagehan Alçı’ya “vefasızlık ettiğini” iddia etti.

Selvi, bugünkü köşe yazısında Alçı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz gezisine katılmasının ardından başlayan tartışmalara değindi.

“İmamoğlu’nun Karadeniz gezisindeki bir fotoğraf karesi üzerinden başlayan tartışma CHP Genel Merkezi’ne sıçradı” diyen Selvi, şunları yazdı:

Bu işin bir krize dönüşmesi için Murat Ongun ve Ekrem İmamoğlu ikilisinin ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söylemeden geçemeyeceğim. Daha önceki krizleri “Kol kırılır yen içinde kalır” anlayışıyla aşmayı başardılar ama bu kez tersi oldu. Orhan Pamuk’un Yeni Hayat’ında, “Bir gün bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti” deniliyordu ya, Ekrem İmamoğlu da “Bir gün bir fotoğraf çektirdim. Siyasi hayatım değişti” noktasına geldi.

Selvi, yazısının son kısmında da Nagehan Alçı hakkında şu satırları kaleme aldı:

MYK’daki tartışmalar sırasında Kılıçdaroğlu’ndan Nagehan Alçı konusunda bir tavır koymasını beklerdim. Çünkü Nagehan Alçı, “CeHaPe zihniyeti” isimli belgeselde Kılıçdaroğlu’nu CHP’deki zihniyet devrimini gerçekleştiren kişi olarak tanımlamıştı.

Nagehan Alçı, belgesel yayınlandıktan sonra gelen tepkilere rağmen, “Kemal Kılıçdaroğlu’nu izleyince bir kez daha o tespitimin haklılığını anladım. CHP Vatikan’dır ve Kemal Kılıçdaroğlu da Vatikan’ın başına gelmiş reformcu bir Papa’dır” demişti. Nagehan Alçı’yı linç etme yarışının yaşandığı bir sırada Kılıçdaroğlu’ndan aynı yürekliliği beklerdim. Çünkü vefa onu gerektirirdi...

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU