Erdoğan: Ülke yönetimine geldiğim günden beri Türkiye'nin hukuk devleti niteliğini güçlendirmenin mücadelesini veriyorum

Erdoğan, "Hiçbir savcı ve hakimin hukukla bağdaşmayacak bir yaklaşımla karşıma gelmesini istemem" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdari Yargı Günü ve Danıştay'ın 154. Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle düzenlenecek etkinliğe katılarak konuşma yaptı.

"Cumhuriyet tarihi maalesef yargının darbeciler tarafında olduğu pek çok kötü örneklerle doludur" diyen Erdoğan, dünyanın her yerinde siyasetin etki alanını genişletmek istediğini buna yargı alanının da dahil olduğunu söyledi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Açıkça ifade ediyorum. Bu ülkede hiçbir savcının, hakimin hukukla bağdaşmayacak herhangi bir yaklaşımla karşıma gelmesini doğrusu istemem. Aynı zamanda yargı mensuplarının bu hukukçu duruşunu herkesin karşısında, her şartta sergilemesini de beklerim. Darbelere kılıf uyduran, menfaat hesaplarının aleti olan yargı, millet adına karar veremez. FETÖ ihanet çetesinin yargı içindeki dehşet verici yapılanmasına hep birlikte şahit olduk.  Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkesi ile inşallah böyle tehditlerle karşılaşmayacağımızı ümit ediyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni anayasa çalışması

Hukuk devleti ilkesinin, demokrasinin olmazsa olmaz şartı olduğunu ifade eden Erdoğan, "Ülke yönetimine geldiğim günden beri Türkiye'nin hukuk devleti niteliğini güçlendirmesinin mücadelesini veriyorum" dedi.

Yeni anayasa konusunda muhalefete eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Ülkemizi yeni, demokratik yaklaşımla, yalın dille yazılmış yeni anayasaya kavuşturmak için TBMM'de defalarca teşebbüste bulunduk. Maalesef muhalefet partilerinin uzlaşmaz tavrı nedeniyle akamete uğradık. Milletimizi ruhunu 12 Eylül vesayetçilerinin üflediği darbe mahsulü anayasadan kurtarma irademiz bakidir. İmkan bulduğumuzda ülkemizi özgürlükçü anayasaya kavuşturacağız" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU