Donald Trump: Arnold Schwarzenegger öldü

ABD başkanının sözlerine yanıt veren oyuncu, “Ben hala buradayım ve hala vergi beyannamelerini bekliyorum” dedi

(AFP)

Arnold Schwarzenegger ve Donald Trump arasındaki eski ihtilaf perşembe günü yeniden alevlendi.

ABD başkanı, Schwarzenegger’in NBC’de yayımlanan The Apprentice (Çırak) adlı yarışmayı devralmasıyla ilgili konuştu ve oyuncunun “öldüğünü” söyledi.

Donald Trump’ın 2004’ten 2015’e kadar sunduğu programda, çeşitli sektörlerden iş insanları kendini kanıtlamak için yarışıyordu.

Trump’ın başkanlık kampanyasının başında göçmen karşıtı açıklamalar yapması üzerine NBC programı iptal etmiş, daha sonra The New Celebrity Apprentice (Yeni Yıldız Çırağı) adlı konseptle ünlü aktör Schwarzenegger’e devretmişti.

Programa yalnızca bir sezon devam eden oyuncu, yapımın tutmamasının nedenini hala Trump’la anılmasına bağlamıştı.

Donald Trump ise Beyaz Saray’daki açıklamasında konuyla ilgili şöyle konuştu:

The Apprentice ile onlara çok para kazandırdım. NBC ölmek üzereyken onlara en iyi şovu verdim. Ama beni sevmediler. (...) Benim yerime Schwarzenegger’i aldılar. Büyük film yıldızı. Ama ne oldu biliyor musunuz? O öldü. Evet öldü.

ABD başkanının bu sözlerle oyuncunun kariyerini kastettiği yorumları yapılırken Schwarzenegger’den de konuya dair açıklama geldi.

Oyuncu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Ben hala buradayım ve hala vergi beyannamelerini açıklamanı bekliyorum.

ABD Kongresi’nin vergi komitesi geçen aylarda Gelir İdaresi'nden Trump'ın 6 yıllık vergi beyannamelerini talep etmişti. Ancak Trump Demokratların çağrılarına rağmen ödediği vergilerin detaylarını Kongre üyeleriyle paylaşmayı reddediyor.

1976’den beri ABD başkanlarının tümünün vergi beyannamelerini kamuyla paylaştığı biliniyor. Öte yandan beyannaemelerin açıklanmasıyla ilgili yasal bir zorunluluk da bulunmuyor.

The Independent ve ajanslardan yararlanılmıştır.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU