Almanya'da "enerji krizi" için çözüm önerisi: Emekliler kış aylarını Türkiye'de geçirsin

Alman Bild gazetesinde yer alan haberde, Almanya'daki emeklilerin kış aylarını Türkiye'nin güney şehirleri, Mallorca veya Tunus'ta geçirebileceği, bunun için hükümetin 500 euro yardımda bulunabileceği kaydedildi

Fotoğraf: AA

Ukrayna'daki savaş ile birlikte Avrupa'nın Rusya ile yaşadığı enerji krizi sonrası Almanya, Rus gazını bağımlılığı azaltmak için yeni alternatifler geliştirmeye çalışıyor.

Almanya seyahat acenteleri derneği VUSR Başkanı Marija Linnhoff ise, enerji sorununun çözümü için farklı bir öneride bulundu.

Linnhoff, özellikle emeklilerin kış aylarını Türkiye'nin güney şehirleri, Mallorca veya Tunus'ta geçirebileceğini söyledi.

bild.jpg
Fotoğraf: Bild


Sözkonusu haber Alman Bild gazetesinde yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Devlet 500 euro yardımda bulunabilir"

Linnhof, hükümetin bu konuda  kişi başı 500 euro yardımda bulunabileceğini belirtti ve bu durumunun hem Almanya'da daha az ısınma giderine neden olacağını hem de Kovid salgını ve Ukrayna savaşı nedeniyle olumsuz etkilenen turizm bölgelerine kazanç sağlayacağını vurguladı.

Öneriye karşı çıkıldı

Almanya Sosyal Demokrat Partisi'nden Ralf Stegner ise sözkonusu öneriyi eleştirerek, "Bu, çılgınca bir fikir. Enerji politikası sorunlarımızın çözümüne bir katkı değil" ifadesini kullandı.

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Ekonomi Bakanı Andreas Pinkwart de emeklilerin ülkeden ayrılmasının satın alma gücüne olumsuz yansıyacağını belirtti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU