Elon Musk etkisi: Twitter'ın iş ilanlarına ilgi patladı

"Elon hakkında ne derseniz deyin, kendisi için çalışmaktan heyecanlanan büyük bir hayran kitlesine sahip"

Forbes verilerine göre Elon Musk'ın serveti 255,8 milyar dolar (Reuters)

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasına sosyal medya platformunun çalışanları tepki gösterse de şirketin iş ilanlarına ilgi patladı.

İş arama platformu Glassdoor'dan Daniel Zhao iki gün önce yaptığı açıklamada, Twitter'ın iş ilanlarına ilginin 24-30 Nisan'da yüzde 263 arttığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünyanın en zengin insanı unvanlı Musk, nisan başında 3 milyar dolar ödeyerek Twitter'daki yüzde 9,2'lik hissenin sahibi olmuştu.

Twitter'da aktif bir kullanıcı olan teknoloji milyarderi, platformdaki rolünü bir adım ileri götürerek şirketin tümünü satın almak için teklif sunmuştu.

Musk'ın hisse başına 54,20 dolar teklif ettiği satış anlaşması 25 Nisan'da onaylanmıştı. Böylelikle milyarder, popüler sosyal medya platformunu 44 milyar dolara satın almıştı.

Öte yandan New York Times, Tesla ve SpaceX CEO'sunun Twitter'ı satın almasının şirket çalışanları arasında iyi karşılanmadığını aynı gün iddia etmişti.

"Burası özgür bir ülke"

Bununla birlikte Musk, 2 Mayıs'ta Met Gala'da gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal medya şirketinin çalışanlarının toplu istifasının sorun yaratmayacağını belirtti:

Burası özgür bir ülke. Kesinlikle bundan rahatsız olan varsa kendi isteğiyle başka bir yere gidecektir. Sorun değil.

Twitter da yeni çalışan bulma konusunda sorun yaşamayacak gibi duruyor. Ekonomist ve veri bilimci Zhao, Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından sosyal medya platformunun Glassdoor'daki iş ilanlarına yapılan tıklamaları, bir önceki ayla karşılaştırdığını söyledi. Bulgular yüzde 263'le büyük bir artışı gösterdi.

Zhao ayrıca attığı bir tweet'te şöyle yazdı:

Elon hakkında ne derseniz deyin, kendisi için çalışmaktan heyecanlanan büyük bir hayran kitlesine sahip.

Ekonomi dergisi Fortune bu tıklamaların gerçek iş başvurusuyla yüzde 100 ilişkili olmadığını ancak yine de Twitter'daki boş pozisyonlara ilginin arttığını gösterdiğini yazdı.
 


Musk da dün konu hakkındaki haberi paylaşıp şu ifadeleri kullandı.

Twitter'ı satın alma anlaşması tamamlanırsa, şirket üst düzey yazılım mühendisliği, tasarım, bilgi güvenliği ve sunucu donanımına fazlasıyla odaklanacak. Teknik bir alandaki bütün yöneticilerin teknik bakımından mükemmel olması gerektiğine inanıyorum. Yazılımdaki yöneticiler harika yazılımlar yapmalı. Yoksa bu, at binmeyi bilmeyen süvari yüzbaşı olmaya benzer.

Musk'ın şirketi devralma işlemi tamamlandıktan sonra geçici olarak Twitter CEO'luğunu üstlenmesi bekleniyor.

 

Independent Türkçe, Fortune, Reuters

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU