Büyükelçi Kılıç, Washington Post'un PKK kurucularından Cemil Bayık'ın yazısına yer vermesiyle ilgili mektup yolladı: Bir teröristin ifadelerine niye yer verdiniz?

Büyükelçi Kılıç, Washington Post editörlerine Cemil Bayık'ın gazeteye yazdığı yazıyla ilgili mektup yolladı

Fotoğraf: AA

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Washington Post gazetesi editörlerine mektup göndererek, yayımladıkları yazı üzerinden PKK propagandası yapılmasını eleştirdi. 

Washington Post, geçen haftalarda PKK kurucularından Cemil Bayık'ın yazısına yer vermelerini eleştiren Büyükelçi Kılıç'ın mektubunu yayımladı. 

"Post bir teröristin ifadelerine niye  yer verdi?" başlıklı mektupta elebaşı Cemil Bayık'ın yazısını gördüğünde "şok olduğunu" belirten Kılıç, Bayık'ın "Türkiye'deki en vahşi terör saldırılarını gerçekleştiren PKK'nın kurucularından biri" olduğuna vurgu yaptı.

Kılıç, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Bayık'ın başına 4 milyon dolar para ödülü konulmasına dikkat çekerek, kendisi ve Türk halkı tarafından, yayımlanan yazıya gösterilen öfkenin, Washington Post gazetesinin okurlarına ve Amerikan halkına aktarılması gerektiğini ifade etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

PKK'nın 40 bin cana mal olmasının yanı sıra Türkiye, ABD, NATO ve Avrupa Birliği ülkeleri tarafından da terör örgütü olarak tanımlandığını belirten Kılıç, şunları kaydetti:

Modern tarihin en kanlı terör örgütlerinden birini siyasi bir hareket ve liderlerini meşru muhataplar olarak göstermek sadece kabul edilemez değil, aynı zamanda tehlikeli bir emsal teşkil etmektedir. Sizi temin ederim ki Amerikan vatandaşları Usame bin Ladin tarafından kaleme alınmış bir makaleyi okumuş olsa nasıl hissedecekse, Türk halkı bu makaleyi okuyunca aynı şeyleri hissetti.

Washington Post, 5 Haziran'da Cemil Bayık tarafından yazılmış bir yazı yayımlamıştı.

 

AA
 
 

DAHA FAZLA HABER OKU