Savcı Selim Kiraz davasında 2 sanığa müebbet hapis cezası

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesi davasında karar çıktı. 2 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Firari 9 sanığın dosyası ayrıldı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, DHKP-C’li Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol tarafından İstanbul Adalet Sarayı’ndaki odasında 31 Mart 2015 günü öldürülmüştü. 

Cinayetin ardından başlayan ve 4’ü tutuklu 9’u firari 14 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Mustafa Koçak ve Murat Canım'a, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, bu sanıkları ayrıca "kasten öldürmeye yardım" suçundan 27 yıl, "kamu görevlisini silahla hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 12 yıl ve "ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçundan 3 yıl (2 bin 700 lira da adli para cezası) olmak üzere toplam 42'şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, sanıkların olaydan pişmanlık duymamaları nedeniyle herhangi bir indirim yoluna gitmeye gerek duymadı.

Firari sanıkların dosyaları ayrıldı

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan tutuklu sanıklardan Cengiz Özel'e 11 yıl 3 ay ve Mithat Öztürk'e de 10 yıl hapis cezası verirken, bu sanıkların da tutukluluk halinin devamın kararlaştırdı.

Heyet, haklarında daha kırmızı bültenle yakalanma emri çıkarılan firari sanıklar Faruk Ereren, Hüseyin Fevzi Tekin, Mesut Demirel, Musa Aşoğlu, Nuri Eryüksel, Seher Demir, Şadi Naci Özpolat, Şerefettin Gül ve Zerrin Sarı'nın dosyalarının ayrılmasına ve yakalama infazlarının beklenilmesine yönelik karar da aldı.

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU