Çin'in Şangay şehrindeki karantina uygulamasına tepki büyürken, Pekin'de spor salonu ve AVM gibi yerler kapatıldı

Bölgede tecrit uygulaması kapsamına alınan konutların sayısı artırılırken, bazı kapalı alanların kapatılmasına karar verildi. Yemek sipariş kuryelerinin ise bazı konutlara girişi engellendi

Fotoğraf: Reuters

Şangay'da bir ayı dolduran sıkı tecrit uygulamasına tepkiler büyürken, Çin koronavirüs vakalarını takip etme çabalarını artırarak başkent Pekin'de daha fazla işletme ve konutu kapatma kararı aldı.

Pekin'de yetkililer koronavirüs vakalarını ve pozitif vakalar ile temaslı kişileri tespit etmek için zamanla yarışıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başkentte toplu koronavirüs testlerinin ilk uygulanacağı 3.5 milyon nüfusa sahip olan Chaoyang bölgesinde bugün toplu testlerin üçüncü ve son aşaması yapılacak. Diğer bölgelerin çoğunda ise testlerin üçüncü aşaması yarın başlayacak.

Bölgede tecrit uygulaması kapsamına alınan konutların sayısı artırılırken, bazı spa merkezleri, spor salonları, sinemalar, kütüphaneler ve en az iki alışveriş merkezi bugün kapatıldı. Yemek sipariş kuryelerinin ise bazı konutlara girişi engellendi.

Çinli yetkililer bugün düzenledikleri basın toplantısında Pekin'de sokağa çıkma kısıtlamalarının başlatılıp başlatılmayacağı sorusuna cevap vermedi.

 

Independent Türkçe, Reuters
 

DAHA FAZLA HABER OKU