Eski AK Parti’li vekil: Menderes’i ipe çeken zalim hakim ve savcılara lanet okuduk; şimdi onların benzerleri vicdansız hükümler kuruyorlar

Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın da eşi olan Hüseyin Kocabıyık, İstanbul’da seçim hilesi yaptıklarını ifade etti

Fotoğraf: Twitter

Eski AK Parti İzmir Milletvekili ve Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın eşi Hüseyin Kocabıyık, sosyal medya hesabından yargı kararlarına tepki gösterdi.

“Bizimki de nasıl bir kader böyle!” diye yazan Kocabıyık İstanbul’da seçim hilesi yaptıklarını ifade ederek, “Tüm hayatımızda CHP’nin 1946’da yaptığı seçim hilesini tenkit ettik. 2019’da İstanbul’da bir benzerini biz yaptık. Hayatımız boyunca Menderes’i ipe çeken zalim hakim ve savcılara lanet okuduk; şimdi onların benzerleri vicdansız hükümler kuruyorlar” dedi.

“İmdat istiyoruz”

“Hukuk dışı kararların hakim ve savcıları bizi, hayatımızı adadığımız ne kadar kutsal değer varsa onları savunamaz hale getiriyorlar” ifadelerini de kullanan Kocabıyık, “Bu karar sahipleri mazide başardığımız her şeyi yıkıyorlar aslında. Bu yıkıma dur diyecek otorite bellidir ve ondan imdat istiyoruz” paylaşımını yaptı.

Twitter’da “Yazdıklarımı kimse başka yerlere çekmesin” uyarısını da yapan Kocabıyık, “Ak Parti kuruluş beyannamesi benim yazdıklarımın referansıdır. Biz bu partide fikirlerimizi her zaman özgürce söyledik ve söyleriz. Yazdıklarım ilkeseldir” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU