Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan'daki TEKNOFEST'e davet edildi

Varank, Konya'da güneş sistemi üzerine yaptıkları tartışma ile sosyal medyada gündem olan Konyalı gençlerle de bir araya geldi

Güneş sistemiyle ilgili yaptıkları tartışma sosyal medyada gündem olan Konyalı gençler, TEKNOFEST'in bu yıl Azerbaycan'da düzenlenecek etkinliklerine katılacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Güneş sistemini tartışan gençlerle Konya'da bir araya geldi ve bilgilerini pekiştirmeleri için TEKNOFEST Azerbaycan ile Gökyüzü Gözlem Şenliği'nde onları misafir edeceklerini açıkladı.

Konya'da Kapsül Teknoloji Platformu'nun açılışına katılan Varank daha sonra gök cisimlerinin hareketleriyle ilgili yaptıkları tartışma, 2020 yılında sosyal medyada viral olan Hasan Hüseyin Karaoğlu, Furkan Şaban Sarı, Nurullah Yıldız ve Murat Seyit Kağnıcıoğlu ile görüştü.

Kağnıcıoğlu, 2 yıl önce çekilen videoda tartışmanın astronomiden çok uzak bir konuda başladığını, daha sonra gök cisimlerine ve hareketlerine geldiğini söyledi.

Varank, gençlere "Konya Bilim Merkezi'nin size doğrusunu öğretmesi güzeldi değil mi?" diye sordu. Sarı'nın buna karşılık, "Şu an bu konuda seminer verebilecek hale geldik" demesi gülüşmelere neden oldu.

Varank'ın; "Sizleri Azerbaycan'daki TEKNOFEST'e götürelim ama önce mevsimler nasıl oluşuyor bir anlatın?" demesi üzerine gençler yeniden güneş sistemini anlattı. Varank, "Biraz daha öğrenmeniz lazım" deyince Şaban Sarı, "Azerbaycan'da tam olarak oturur artık" diye karşılık verdi.

Daha sonra açıklamalarda bulunan Varank, "Bu gençlerimiz o videodan sonra bu işin aslını ve doğrusunu öğrenmek için Konya Bilim Merkezi'ne gitti. Mevsimler nasıl oluşuyor, onu orada öğrenmişler. Arada küçük kaçırmalar oldu. Konunun daha iyi anlaşılması için TEKNOFEST'e götüreceğiz. Orada tekrar gökyüzüyle muhatap edeceğiz. Gökyüzü gözlem şenliklerimiz var. Bu gençlerimizi aynı zamanda burada da misafir edeceğiz. Beraber ayı, yıldızları ve gezegenleri izleyeceğiz. Astronomi konuşacağız ve bilgilerimizi pekiştireceğiz" diye konuştu.

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU