Çanakkale'de yüzlerce kişi 57. Alay için 5 km'lik "vefa yürüyüşü"ne katıldı

Yürüyüş sonrası Conkbayırı'nda tören düzenlendi. Anıta çelenk bırakılmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu

Çanakkale Kara Savaşları'nın 107'nci yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen 5 kilometrelik "57. Alay Vefa Yürüyüşü", Conkbayırı'nda sona erdi.

Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş sonrası Conkbayırı'nda tören düzenlendi. Anıta çelenk bırakılmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Program saygı atışı ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu törende yaptığı konuşmada, "57. Alay Vefa Yürüyüşü"nde gençlerle bir arada olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.

AA-20220425-27669252-27669247-GENCLER_ATALARININ_IZINDE_CONKBAYIRINA_YURUYOR.jpg
Fotoğraf: AA

Çanakkale'de şanlı bir destan yazıldığını hatırlatan Kasapoğlu, "Bu şanlı mücadelede hepimiz için alınacak çok mühim dersler var. 57. Alay, bu milletin tefrikayla bölünmeyeceğini, isminin sonsuza dek payidar kalacağını, dosta düşmana, tüm dünyaya ilan eden bir kardeşlik öyküsüdür" diye konuştu.

"Dönmeyi asla düşünmediler"

TSK adına konuşan Yarbay Halil Özhan da tarihin şeref sayfalarından birini oluşturan Çanakkale Zaferi'ni, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 57. Alay'ın kahraman Mehmetçikleri ile aziz şehitleri anmak, onların ayak izlerini takip etmek ve yaşadıklarını anlamak üzere, manevi huzurlarında bulunduklarını anlattı.

AA-20220425-27669252-27669248-GENCLER_ATALARININ_IZINDE_CONKBAYIRINA_YURUYOR.jpg
Fotoğraf: AA

Özhan, vatan toprağını düşmana çiğnetmeme uğruna üstün bir cesaretle düşmana karşı koyan 57. Alay'ın yaş ortalamasının 24 olduğunu dile getirerek, "Bu gençler, okullarını, nişanlılarını, eşlerini, çocuklarını, ana ve babalarını geride bırakıp koşarak cepheye gittiler ve dönmeyi asla düşünmediler" dedi.

Konuşmaların ardından 57. Alay'ın temsili sancağının devir teslim töreni yapıldı. Sancak, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Manisa Celal Bayar Üniversitesine teslim edildi.

Törene, protokol üyeleri, askeri temsilciler, öğrenciler ve gençler katıldı.

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU