124 yılan besleyen adamın sonu da yılandan oldu

Riston'ın evinden Burma pitonu, çıngıraklıyılan ve kobra gibi hayvanlar çıkmıştı

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre yılda yaklaşık 5 milyon kişi yılan tarafından ısırılıyor. 81 bin ila 138 bin kişi bu yüzden yaşamını yitiriyor (Reuters)

ABD'nin Maryland eyaletinde evinde 124 yılan yaşayan ve geçen aylarda ölü bulunan David Riston'ın, yılan ısırığı yüzünden hayatını kaybettiği tespit edildi.

Maryland Adli Tıp Kurumu tarafından çarşamba yapılan açıklamada, Riston'ın yılan ısırığının ardından zehirlendiği bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Komşusu, 49 yaşındaki adamı bir süre görmeyince 19 Ocak'ta polisle temasa geçmişti. Bölgeye intikal eden polis ekipleri, Riston'ın cansız bedeniyle karşılaşmıştı.

Evde yapılan incelemenin ardından titizlikle hazırlanmış kafeslerde burma pitonu, çıngıraklıyılan ve kobra gibi 124 yılanla karşılaşılmıştı.

Charles County Şerif Bürosu Sözcüsü Jennifer Harris o dönem yaptığı açıklamada, "Hayvan kontrol yetkilimiz 30 yılı aşkın görev süresinde böyle bir şeyle daha önce karşılaşmadığını söyledi" demişti.

Öte yandan yetkililer Riston'ın yılan sokması sebebiyle öldüğünü düşünmediklerini ifade etmişti.

Ancak yapılan otopsi, Riston'ın yılan ısırmasının ardından öldüğünü ortaya koydu. Peki bunu keşfetmek neden bu kadar uzun sürdü? Maryland Eyaleti Sağlık Bakanlığı bu konuda bir açıklama yapmadı:

David Riston'ın ölüm sebebinin yılan ısırması yoluyla zehirlenme olduğunu ve kazara yaşamını yitirdiğini doğruladık. Şu anda paylaşacak başka bir bilgi yok.

 

Independent Türkçe, People, Gizmodo

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU