Can Ataklı: Uyuşturucu savaşları yaşıyoruz sanki

“Sanki Ankara’da görünmeyen büyük bir savaş yaşanıyor. Bakalım harp sahasında kim ayakta kalacak?”

Fotoğraf: AA arşivi.

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Türkiye’de devletin uyuşturucu üzerinden bir iç hesaplaşma yaptığını söyledi. Uyuşturucu kaçakçılığı suçlaması ile tutuklanan L’Actone’un Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat’ın tutuklandığı operasyonu örnek gösteren Ataklı, Sanki Ankara’da görünmeyen büyük bir savaş yaşanıyor. Bakalım harp sahasında kim ayakta kalacak?” yorumu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ataklı’nın bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Bundan neredeyse bir yıl önce Sedat Peker’in video konuşmalarından Türkiye’nin bir uyuşturucu ticareti merkezi olduğunu öğrenmeye başlamıştık. Peker’in anlattıklarına göre uyuşturucu ticaretinin içinde maalesef devletin bazı yöneticilerinin de olduğu ileri sürülüyordu. Buna rağmen hiçbir savcı harekete geçmedi, söylenen hiçbir şey ihbar kabul edilmedi, muhalefet de bu konuların irdelemede biraz zayıf kaldı. Ancak başka bir şey oldu ve oluyor.

Devlet içinde sanki bir iç hesaplaşma yapılıyor. Devletteki gücünü artırmak isteyenlerin uyuşturucu üzerinden bir savaş verdikleri izlenimi ediniyorum son günlerdi. Peker’i ifşaatlarından sonra birkaç uyuşturucu operasyonu yapıldı. Ancak hepsinde her zamanki gibi sadece aracılar, taşıyıcılar yakalandı, baron denilen asıl patronlara hiç ulaşılmadı.

İlk defa geçen hafta bir patronun yakalandığını öğrendik. Ali Osman Akat isimli devletin en tepesindekilerle fotoğrafları olan bu kişi Kolombiya’dan gelen uyuşturucunun takibi sonunda ele geçmişti. Ancak operasyon aralık ayında yapılmış bu kişi de ocak ayında tutuklanmıştı. Nedense konu medyaya hiç yansımamıştı.

Tuhaf olan şu ki Soylu ile de fotoğrafı olan bu kişinin yakalandığı damat Berat Albayrak’ın çok etkin olduğu Sabah gazetesi tarafından duyuruldu. Kısa bir süre geçtikten sonra bu kez Süleyman Soylu başka bir operasyonu haber verdi. Soylu’nun Twitter açıklamasına göre Mersin Limanı’nda, Mersin İl Jandarma Komutanlığı tarafından konteynere gerçekleştirilen operasyonda 258 kilo kokain yakalanmış ve 3 kişi gözaltına alınmıştı. Sanki Ankara’da görünmeyen büyük bir savaş yaşanıyor. Bakalım harp sahasında kim ayakta kalacak?

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU