Peru Devlet Başkanı adayının kızıyla İspanyol aristokratın düğünündeki "köle şovu" infial yarattı

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük tepki topladı

Düğün sosyal medyada tepki topladı (El Pais)

Peru'da eski bir sağcı başkan adayının kızıyla İspanyol bir aristokratın düğün töreninde köle kıyafeti giyen kişilerin yer aldığı görüntüler tepki topladı.

Belén Barnechea ve Martín Cabello de los Cobos'un 9 Nisan'da Trujillo şehrinde düzenlediği düğün töreninin çarşamba günü sosyal medyada paylaşılan görüntüleri tartışma yarattı.

Başkent Lima'ya yaklaşık 560 kilometre mesafedeki şehirde düzenlenen törende gelin ve damat şehrin kaldırımlarında yürüdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Videoda, Barnechea ve Cabello yürürken yerli halkların kıyafetlerini giyen ve saçları örülü birkaç kadının yerde oturduğu görülüyor. Kadınların oturdukları yerde dikiş nakış veya yemek pişirmekle uğraşıyor gibi rol yapması da dikkat çekti.

Gelin ve damat biraz daha ilerlediğindeyse birbirlerine iplerle bağlı, yarı çıplak ve kambur haldeki erkeklerin, çalan müziğin ritmine göre başları eğik şekilde yürüdüğü görülüyor.

Sokaklardaki yürüyüşten sonra geçilen ve düğün töreninin yapıldığı binaysa sömürgecilik döneminden kalma bir mimariye sahip.

Peru Kültür Bakanlığı'nın ırkçılık karşıtı birimi "Alerta Racismo"nun yayımladığı açıklamada, düğünde "tarihsel stereotiplerin kullanıldığı ve Peru'nun antik kültürüne hak ettiği saygının gösterilmediği" belirtildi.
 


Açıklamada "farklı kimlikler, diller ve kültürler aracılığıyla ifade edilen kültürel çeşitliliğe saygı gösterilmesi" talep edildi.

Barnechea'nın babası Alfredo Barnechea, 2016'daki genel seçimlerde muhafazakar ve merkez sağ çizgideki Halk Hareketi (Acción Popular -AP) partisinden devlet başkanlığı için aday olmuş ve yarışı 4. sırada tamamlamıştı.

2021'deki seçimler için de potansiyel isimlerden biri olarak görülen Alfredo, daha sonra adaylığını çektiğini açıklamıştı.  
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BBG (@belenbarnechea)


Martín Cabello ise İspanyol soylu ailesi Fuentablanca'nın mensubu olan bir aristokrat.

Peru, 1500'lerde İspanya İmparatorluğu'nun İnka İmparatorluğu'nu fethetmesiyle İspanya'nın kontrolüne girmişti. Fakat Perulular 1809-1826 arası verdikleri 17 yıllık bir mücadeleyle İspanyol İmparatorluğu'ndan bağımsızlıklarını kazanmıştı.



Independent Türkçe, El Pais, News RND

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU