Rusya: ABD Ukrayna'yı silahlandırmayı durdurmazsa, bunun "eşi benzeri görülmemiş" sonuçları olacak

ABD'ye gönderdiği diplomatik notta Rusya, "ABD ve müttefiklerine, Ukrayna'yı bölgesel ve uluslararası güvenlik için eşi benzeri görülmemiş sonuçlar doğurabilecek sorumsuz biçimde silahlandırmayı durdurma çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Reuters

Rusya, ABD'yi Ukrayna'yı silahlandırmaya devam etmesinin "eşi benzeri görülmemiş sonuçlar doğuracağı" uyarısında bulundu.

Washington Post'un haberine göre, Rusya'nın ABD'ye yolladığı diplomatik notta "ABD ve müttefiklerine, Ukrayna'yı bölgesel ve uluslararası güvenlik için eşi benzeri görülmemiş sonuçlar doğurabilecek sorumsuz biçimde silahlandırmayı durdurma çağrısında bulunuyoruz" ifadesi yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya, ABD ve NATO araçlarını meşru hedef göreceğini açıklamıştı

Rusya'nın saldırdığı Ukrayna'ya çok sayıda Batılı devlet silah, mühimmat ve teçhizat yardımı yapıyor.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, 13 Nisan'da Ukrayna topraklarına silah taşıyan ABD'ye ve NATO'ya ait araçları meşru askeri hedef olarak değerlendireceklerini açıklamıştı.

TASS haber ajansının haberinde Ryabkov'un "Ukrayna topraklarına ABD-NATO silah sevkiyatlarını meşru askeri hedefler olarak göreceğimiz uyarısında bulunuyoruz" dediği bilgisi yer almıştı

Rusya, Kiev'e daha fazla füze saldırısı yapacağını ve Mariupol'deki çelik tesisini ele geçirdiğini duyurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev'in yakınındaki bir askeri tesisi dün gece seyir füzeleriyle vurduğunu açıklayarak, kente daha fazla saldırı yapacaklarını belirtti.

Bakanlık, Ukrayna'daki kuşatılmış liman kenti Mariupol'daki Ilyich çelik imalat tesisini tamamen kontrol altına aldığını da duyurdu.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU