Naftali Bennett ve benzerleri hakkında!

Naftali Bennett, Türk kökenlerine rağmen açık bir Siyonist ideolojiyi sürdürmeye devam etti. Tüm gücüyle, yanlış ve hatalı olarak İsrail'in büyük tarihi toprakları kabul ettiği İsrail'in hakkını desteklemeyi sürdürdü

Fotoğraf: Reuters

Bennett, İsrail devletinin demokratik ve Yahudi halkına mahsus bir devlet olduğu hususunda ısrar ediyor; ulusal bir azınlık olarak gördüğü Filistinlilere herhangi bir hak verilmesine karşı çıkıyor.

İsrail Savunma Bakanı, birçokları tarafından terörist olarak görülen Benny Gantz olduğu sürece yalnızca bir gencin değil, Raad Fethi gibi binlerce Filistinli gencin olması normaldir.

Fethi'nin önünde yapabileceği başka bir şey yoktu: İsraillilerin uydurma bahanelerle Filistin halkına karşı işlediği tüm bu suçları gördüğünde eline makineli tüfek alıp iki İsrailli genci öldürmek ve birkaç kişiyi yaralamak dışında!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu olay, Naftali Bennett'i, Savunma Bakanı Benny Gantz'ı, İsrail ordusu ve polisini üst seviye alarm durumu ilan etmeye sevk etti.

Helikopterlerin ve insansız hava araçlarının yanı sıra araba ve motosikletlerle donatılmış binden fazla kişi konuşlandırıldı.

Buradaki sorun, İsrail savunma bakanının kendi halkı arasında Türk azınlığa mensup olup İsraillilere katılan ve sonra başbakan olan tek kişi olmasıdır.

Bu durum, onun boykot edilmesine ve din ve millet için bir utanç nedeni olarak görülmesine yol açmıştır.

Naftali Bennett'in bu durumlarda yalnız olması şaşırtıcı değil. Kendisine gururla söylediği şu ifadeler nispet edilir:

Hayatım boyunca birçok Arap öldürdüm ve bunda bir sorun yok. Çünkü teröristleri yakalarsanız onları öldürebilirsiniz.


Söylendiği ve sık sık tekrarlandığı üzere kendisi Türkiye kökenlidir, bu kökene sahip halkının çoğunluğu tarafından kendilerinin dışında ve yabancı olarak görülür.

Filistin halkına karşı aşırı düşmanlığı dolayısıyla bu kökenden ve bu halktan biri olarak görmezler.


Pek çok Arap'ın Filistin halkının, Arap milletinin ve Müslümanların en büyük düşmanı olarak gördüğü bu kökenlerinden kopmuş adam başbakan oldu.

Daha sonra tüm bunlara ek olarak adı, İsrail yerleşimcilerine verilen destekle ve Arap vatandaşlarının güçlü nefreti ile ilişkilendirildi.

Ayrıca, Türkiye kökeninden kaçmak kurtulmak için ABD'li bir baba ve annenin çocuğu olduğunu her daim vurgulamaya isteklidir.

Oysa Filistin Arap şehri Hayfa'da büyümüş olmasına rağmen İsrail yedek ordusundaki "elit birlik" içinde "binbaşı" rütbesine sahiptir.


Bu bizi ilgilendirmiyor. Asıl önemli olan Naftali Bennett'in İsrail başbakanı olması ve bütün bu pozisyonları işgal etmesidir.

Bilindiği gibi, "tırnakların" altını kontrol eden İsrailliler kökenine ve dinine mensup olmayan birini Yahudi saymazlar.

Tüm bunlar bizi ilgilendirmeyebilir, ama kesinlikle mensubu olduğu ve kendilerini terk ettiği kimseleri ilgilendiriyor.

Bir göçmen olarak geldi ve halkının arasında sıyrılarak İsrailli işadamı ve politikacı oldu.

Şu anda İsrail başbakanı olan Bennett, daha önce aynı anda üç ayrı bakanlıkta görev yaptı: Ekonomi, Din Hizmetleri ve Kudüs Diaspora İşleri Bakanı.

Ardından göçmen ve Türk kökenli olmasına rağmen Knesset'te Yahudi Evi'nin başkanlığını yaptı. İsrail elit birliği kapsamında askeri görevler üstlendi, Yahudi yerleşimi düzeyinde faaliyetlerde bulundu ve Batı Şeria'daki yerleşim konseyini devraldı.

İsrail Başbakanı Naftali tüm bu özellikleriyle birlikte -Türk asıllı olmasına rağmen- Filistin devletinin kurulmasının en büyük muhaliflerinden biri olarak kabul ediliyor.

Türk asıllı Bennett'in söz konusu pozisyonların hiçbirinden memnun olmadığı bilinirken, İsrail muhalefeti liderinin (Binyamin Netanyahu) ofisinin direktörlüğü pozisyonu için gönüllü oldu.

İsrail başbakanının Likud Partisi için yürüttüğü seçim kampanyasını yönetti. Ardından denildiği üzere kana kana içip sarhoş olduktan sonra tüm bu işleri bıraktı.
 


Naftali Bennett, Türk kökenlerine rağmen açık bir Siyonist ideolojiyi sürdürmeye devam etti.

Tüm gücüyle, yanlış ve hatalı olarak İsrail'in büyük tarihi toprakları kabul ettiği İsrail'in hakkını desteklemeyi sürdürdü.

Kendisi yerleşim ve yerleşimcileri en çok destekleyenlerden ve Filistin silahlı operasyonlarına siyasi değil askeri olarak tepki verilmesinin savunucularındandır.

İsrail devletinin demokratik ve Yahudi halkına mahsus bir devlet olduğu hususunda ısrar etmektedir.

Tüm bunların yanında, İsrail'in bir Yahudi devleti olduğu gerekçesiyle Siyonist bir ulusal yasa çıkarılmasını en çok talep edenlerdendir.

Ulusal azınlık olarak gördüğü Filistinlilere herhangi bir hak verilmesine karşı çıkmaktadır.


Nihayetinde tüm bunlar şu anlama geliyor:

Başbakan Bennett ve benzerleri, kökenlerinin onları ulusal ve dini aidiyetlerine çektiği varsayılsa da, üzerlerinde hükümran olanları ve halklarına zulmedenleri memnun etmek için dini bağlılıklarını ve Arap ulusal aidiyetlerini terk ediyorlar. Aslında Filistin halkının tanıdığı böyle pek çok kişi var.

Şüphesiz pek çok millet ve halk bu tür durumlardan geçmiştir.

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Sema Sevil

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU