Mal varlığı dondurulan Abramoviç çalışanlarının maaşları için dostlarından birer milyon dolar istemiş

Çalışanlarına haftalık 750 bin dolar ödeyen Rus oligarkın borç istedikleri arasında Rothschild ailesi de var

Abramoviç, Londra'daki evlerinden ikisini de satılığa çıkarmıştı (Reuters)

Mal varlığı dondurulan Rus oligark Roman Abramoviç'in, çalışanlarının maaşlarını ödeyebilmek için ABD'deki arkadaşlarından birer milyon dolar borç istediği iddia edildi.

ABD merkezli tabloid gazetesi New York Post'un Page Six adlı magazin bölümünde 4 Nisan'da yayımlanan haberde, Abramoviç'in çalışanlarına toplamda haftalık 750 bin dolar ödeme yaptığı öne sürüldü.

Rusya - Ukrayna savaşı nedeniyle Batılı devletlerin Rus oligarklara uyguladığı ekonomik yaptırımlar kapsamında mal varlıkları dondurulan Abramoviç'in Hollywood ve Wall Street'teki arkadaşlarından borç para istediği iddia edildi.

Kimliği açıklanmayan bir kaynağa dayandırılan haberde, Rus oligarkın ünlü yönetmen ve yapımcı Brett Ratner ve Rothschild ailesi başta olmak üzere birçok arkadaşıyla iletişime geçtiği öne sürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ratner, Anthony Hopkins ve Edward Norton'ın başrolleri paylaştığı Kızıl Ejder (Red Dragon) ve Bitirim İkili (Rush Hour) serisinin yönetmen koltuğunda oturmuştu.

Rothschild ailesinin veya Ratner'in Abramoviç'e para vermediği iddia edildi. Ratner, Page Six'in yorum talebini reddederken, Rothschild ailesine ulaşılamadığı belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri operasyon emriyle başlayan savaşın 41. gününde de çatışmalar sürüyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı istila etmesinin ardından birçok Batılı devlet ve kuruluş, başta Putin ve üst düzey yetkililer olmak üzere, Rus bankalarına ve oligarklara karşı ekonomik yaptırım uygulamıştı.

Birleşik Krallık (BK) hükümeti, Putin'le yakın bağları nedeniyle Abramoviç'in malvarlıklarını dondurmuş, Avrupa Birliği de Rus oligarkı yaptırım listesine almıştı.

Bunun üzerine Abramoviç, sahibi olduğu Chelsea'yi satılığa çıkarmıştı. Fakat BK hükümeti kulübün satışından elde edilmesi görülen 3 milyon dolarlık gelirin Rus oligarka verilmeyeceğini açıklamıştı.

Abramoviç'in 600 milyon dolar değerindeki mega yatı "My Solaris"in Bodrum'daki limana çekilmesi de tartışma yaratmıştı. Hukuk uzmanları, Bodrum Yolcu Limanı'nı işleten BK merkezli Global Ports Holdings'in, My Solaris'in demirlemesine izin vererek yaptırımları delmiş olabileceğini söylemişti. Bazı Ukraynalı yelkenciler de yatın kıyıya yanaştırılmasını protesto etmişti.

Rus milyarderin ultra lüks yatı "Eclipse" de 22 Mart'ta Marmaris'e gelmişti.

3 Mart'ta zehirlendiğine dair iddialar da çıkan Abramoviç, 29 Mart'ta İstanbul'da düzenlenen Rusya - Ukrayna müzakerelerinde arabulucu olarak görev yapmıştı.



Independent Türkçe, Page Six, Guardian, WSJ

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU