İstanbul'da Suriyelilerin aracına uyuşturucu ve sahte para koyduğu iddia edilen polisler tutuklandı

İddiaya göre polisler, araçta bulunan parayı da tutanağa eksik geçirdi

Fotoğraf: AA arşivi.

İstanbul Esenyurt’ta Suriyelilerin aracına uyuşturucu ve sahte para yerleştirdiği iddia edilen 6 polis tutuklandı.

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın emniyet ve savcılık tutanaklarından aktardığına göre, 13 Mart tarihinde Esenyurt’ta Muhammed Nadir Hamud ve Maher El Salman isimli şahısların aracı polis ekiplerince durduruldu. Araçta Suriyelilerin çalıştıkları firmaya ait olduğu belirtilen 9 bin 156 dolar ve 33 bin 900 TL nakit para bulunuyordu. Araç polis ekiplerince arandı. Araçta uyuşturucu, yüklü bir miktar para ve bir kısım sahte para bulunduğu belirtilerek Muhammed Nadir Hamud ve Maher El Salman gözaltına alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yunus Emre Şehit Kenan Kumaş Polis Merkezi’ne götürülen Suriyeliler araçlarına uyuşturucu ve sahte parayı yerleştirenlerin aramayı yapan polisler olduğunu söyleyerek şikayetçi oldu. Haberde “yapılan inceleme sonucu Suriyelilere ait araca uyuşturucu maddeyi polislerin yerleştirdiğinin ortaya çıktığı” belirtildi.

Polislerin, araçta bulunan 9 bin 156 dolar ve 33 bin 900 TL parayı resmî tutanaklara 3 bin 456 dolar ve 14 bin 770 TL olarak kaydettiği de ifade edildi. Araca yine polisler tarafından bir miktarda sahte para yerleştirildiği öne sürüldü.

Polisler hakkınca adli ve idari soruşturma başlatıldı. Eylemi gerçekleştirdiği iddia edilen Esenyurt Yıldırım ekiplerde görevli polis memurları 6 polis çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Suriyeliler serbest bırakıldı.

 

Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU