Akif Beki: Batı'ya dönüş sancıları

“Son 2 yıldır Erdoğan, ne zaman bir açılıma, Batı’yla ilişkileri tamire yönelse ittifak içinden önü kesiliyor”

Fotoğraf: AA

Karar yazarı Akif Beki, Ankara’nın Batı dünyası ile tekrar yakınlaşmaya başladığına dikkati çekerek “Fakat iktidarın bir kanadını sancı tuttu, yüz Batı’ya dönsün istemiyorlar” dedi.

Beki, bugünkü köşe yazısında “Rusya’nın Ukrayna işgali, Ankara’yla Batı’yı yakınlaşmaya itiyor. NATO’yla nikah tazeleme, AB ve ABD’yle ilişkileri karşılıklı onarmak için bir imkan ve fırsat doğdu. Fakat iktidarın bir kanadını sancı tuttu, yüz Batı’ya dönsün istemiyorlar” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu kişilerin kim olduğu konusunda görüşlerini dile getiren Karar yazarı, şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, NATO ve liderlerinden övgüyle bahsetmesi kimleri rahatsız ettiyse onlar. Hemen NATO karşıtlığını, AB nefretini, ABD düşmanlığını körüklemeye başlayanlara bakın, kim olduklarını çıkarırsınız. Son 2 yıldır Erdoğan, ne zaman bir açılıma, Batı’yla ilişkileri tamire yönelse ittifak içinden önü kesiliyor.

Demokrasiye, hukuka dönülmesinden, dönülürse rol ve etkinliklerini kaybetmekten korkuyor gibiler. Erdoğan, ekonomiyi iyileştirmek için AB reformlarından bahsediyor diyelim. Hemen tersinden çıkışlarla daha da uzaklaştıracak bir çerçeve ve sınır çiziyorlar. AK Parti, onu bunu şeytanlaştırarak siyasetin alanını muhalefete daraltayım derken kendi tuzağına düştü, kendi kendini dar bir alana hapsetti. Bakalım çıkabilecek mi?

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU