Bakan Karaismailoğlu: Geçiş fiyatlarında garanti ettiğimiz rakam var, biz o rakamı vatandaşımıza yansıtmıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu "Saatler süren bir yolculuğu 6 dakikaya düşürüyorsunuz onun karşılığında da 200 lira alıyorsunuz" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu geçiş garantisi ve 200 liralık geçiş ücreti nedeniyle son günlerde kamuoyunun gündeminde yer tutan 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

NTV yayınında açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, "Geçiş fiyatlarında garanti ettiğimiz rakam var biz o rakamı vatandaşımıza yansıtmıyoruz" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karaismailoğlu şöyle devam etti:

Çanakkale Köprüsü'ne 200 lira diyorlar. Feribot ortalama 120 lira. Saatler süren bir yolculuğu 6 dakikaya düşürüyorsunuz onun karşılığında da 200 lira alıyorsunuz.

Erdoğan ne demşti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan köprünün açılışında yapacağı konuşmada geçiş ücretinin 200 lira olacağını ve 1 hafta ücretsiz olacağını duyurmuştu.

Erdoğan sökonusu dönemde geçiş garantisinde çıkacak açığın farkın da devlet kasasından ödeneceğini söylemişti.

AK Partili Turan: Geçmeden verilmesi ekstra bir imkândır vatandaş içi

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan da Meclis'te yaşanan tarışmada "geçiş garantisi" ile ilgili olarak şunları söylemişti:

'Geçmediğimiz köprünün parasını niye veriyoruz' Ben de Malatya’nın Kömürhan Köprüsü’nden geçmiyorum ama parasını veriyorum. Her yatırımın parasını veriyoruz. Ne demek ‘geçmeden’. Geçmeden verilmesi ekstra bir imkândır vatandaş için. Olması zaten başka usulle yapılsa gene kamu bütçesi konulacaktı.

 

 

 

NTV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU