ABD Almanya'dan Suriye'ye asker göndermesini istiyor

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey: Almanya'nın bu konuda daha fazla şeyler yapacağını umuyoruz

Fotoğraf: AA

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey Alman Basın Ajansı'na (DPA) verdiği demeçte, Alman hükümetinden lojistik uzmanlar, eğitim ve teknik uzmanları göndermesini istediklerini söyledi.

Jeffrey, ABD'nin IŞİD karşıtı koalisyonundaki partnerlerinden daha fazla görev yapabilecek gönüllüler aradığını belirtip;  "Almanya'nın bu konuda daha fazla şeyler yapacağını umuyoruz" dedi.

Almanya, IŞİD karşıtı uluslararası koalisyona Suriye dışından destekliyor ve Irak'taki askerlere eğitim veriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jeffrey, ABD'nin Almanya'dan tayep ettiği askerlerin savaş birliği olmasının temel önceliği olmadığını belirtti, Suriye'nin kuzeyinin istikrara kavuşturulması gerektiğini söyledi:

IŞİD, en iyi Suriye'deki yerel güçler ile püskürtülebilir. Ancak hava desteği, lojistik, eğitim ve teknik yardım konularında belirli bir uluslararası güce ihtiyaç var. İstediğimiz askeri misyon, Suriye'nin kuzeyinin istikrarı için görev yapacak. İstikrar olmazsa IŞİD veya diğer gruplar geri gelirler. Biz  IŞİD'i tam olarak imha etmek istiyoruz. Biz Suriye'de BM tarafından yönetilen bir siyasi reform sürecine girilmesini ve İran'ın ülkeden tamamen çekilmesini istiyoruz. Alman ya da diğer başka ülkelerin askerleri, savaşacak kabiliyete de sahip olmalı. Askerler kendilerini savunmaya hazır olmalılar. Askerlerin ağır makineli silahlar ile bazukaları ve benzeri silahları olacak. Ancak hücum edecek birlikler Suriyeli güçlerden oluşacak.

ABD Başkanı Donald Trump, aralık ayında Suriye’nin kuzeydoğusundaki 2 bin ABD askerini çekmeyi planladığını duyurmuştu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

 

DAHA FAZLA HABER OKU