Nicolas Cage: Dinozor kafatasını Moğolistan'a verdim ama paramı hâlâ geri alamadım

"Müzayede evinden biri hapse girmeli"

Nicolas Cage, kendisine hakaret eden bir kargayla yaşadığını söylemişti (Lionsgate)

Ünlü oyuncu Nicolas Cage, iade etmek zorunda kaldığı dinozor kafatasıyla ilgili konuştu. Cage, dün yayımlanan açıklamasında 276 bin dolarlık ücreti hâlâ geri almadığını duyurdu.

Hollywood yıldızı, nadir görülen Tyrannosaurus bataar türü dinozorun kafatasını Beverly Hills'teki bir galeriden 2007'de satın almıştı. 58 yaşındaki ismin yardımcısı Alex Schack, kendilerine kemiklerin orijinal olduğunu gösteren bir belge verildiğini belirtmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak ABD İç Güvenlik Bakanlığı oyuncuyla temasa geçerek parçanın yasadışı yollarla alınmış olabileceğini bildirmişti. Yapılan soruşturma, kafatasının Moğolistan'dan çalındığını ortaya koymuştu.

Cage, bu gelişmelerin ardından kafatasını 2015'te Moğolistan'a teslim etmişti.

"Kafatasını müzayedede yasal yollarla satın aldım" diyen Cage, şöyle konuştu:

Moğolistan, kafatasını isteyince onlara verdim. Ama paramı asla geri alamadım. Yani müzayede evinden biri hapse girmeli.

Cage ayrıca, amcası olan ünlü yönetmen Francis Ford Coppola'ya süper kahraman filmleri konusunda katılmadığını söyledi.

Bir diğer ünlü yönetmen Martin Scorsese, 2019'da süper kahraman filmlerinin "sinema olmadığını ve eğlence parkına benzediğini” öne sürmüştü. Coppola da "Martin bunun sinema olmadığını ifade ettiğinde kibarlık etti. Değersiz olduklarını söylemedi, öyle olduğunu ben söylüyorum" demişti.

Cage, "Bu çatışmayı anlamıyorum" dedi ve şöyle devam etti:

Onlarla aynı fikirde değilim. Marvel bütün bir aileyi eğlendirmede gerçekten mükemmel bir iş çıkardı. Üzerine çok düşündüler.

 

Independent Türkçe, NME, Variety, Guardian, BBC Türkçe

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU