Rusya Savunma Bakanı Şoygu'nun 11 Mart'tan bu yana medyanın önüne çıkmaması söylentilere yol açtı

Ukrayna savaşı sürerken Rusya Savunma Bakanı Şoygu’nun 11 Mart’tan beri medya önüne çıkmaması söylentilere yol açıyor. Genelkurmay Başkanı Gerasimov'un da birkaç gündür görülmediği belirtiliyor

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile 8 Mart tarihinde telefonla görüştükten sonra son olarak 11 Mart günü haber bültenlerinde boy gösterdi  / Fotoğraf: AP 

RUSYA'nın Ukrayna'da başlattığı savaş devam ederken Rusya'daki muhalif basın Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun ortalıktan kaybolduğunu yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kalp rahatsızlığı iddiası

Rusya'da erişimi yasaklanan "Mediazona" yayınına göre Şoygu son olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile 8 Mart tarihinde telefonla görüştü, sonra 11 Mart günü haber bültenlerinde boy gösterdikten sonra ortadan kayboldu.

Şoygu'nun basınla ilişkilere önem verdiğine dikkat çeken Rusya'daki muhalif yayın “Şoygu önceden neredeyse her gün televizyon ekranlarında boy gösteriyordu. Medya ile iletişime büyük önem veriyordu. Her şey 11 Mart'tan sonra değişti. Şoygu'ya yakın kaynaklara göre, kesin olmamakla birlikte orgeneral kalp rahatsızlığı problemleri yaşıyormuş. 18 Mart'ta Putin'in acil toplantıya çağırdığı Rusya Güvenlik Konseyi toplantısında Şoygu'nun adı katılımcı olarak geçiyordu. Ancak hiçbir haber programında görüntüsüne yer verilmedi” yorumunda bulundu.

Şoygu'nun yanı sıra son günlerde Genelkurmay Başkanı General Valeriy Gerasimov'un da 'ortadan kaybolduğu' vurgusu yapıldı.

1 ayda 15 komutan çatışmalarda hayatını kaybetti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'nin danışmanlarından Mihail Podolyak, 24 Şubat'ta Ukrayna'ya askeri müdahale başlatan Rusya'nın bu süre zarfında 15 üst rütbeli komutanı çatışmalarda kaybettiğini iddia ediyor.

İlk üst düzey istifa

Öte yandan Rusya'daki önemli ekonomistlerden, Putin'in Sürdürülebilir Kalkınma Özel Temsilcisi Anatoli Çubays'ın istifa ettiği bildirildi. Kremlin istifayı doğrularken Rus medyası, Çubays'ın eşiyle birlikte Rusya'dan ayrılarak İstanbul'a gittiğini iddia etti. Savaşın başından bu yana istifa eden ilk üst düzey yetkili olan Çubays'ın Putin'in kararlarına ve özellikle Ukrayna'nın işgaline karşı çıktığına dair haberler yapılmıştı.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU