Japon firma, Metaverse'te "can yakacak" bileklik tasarladı

"Metaverse'ü gerçek dünyaya çevirebilir"

H2L Technologies CEO'su Emi Tamaki, bileklik tasarımıyla başladığı yolculukta asıl rüyasının "istediği zaman istediği yere gidebilecek" teknolojiyi üretmek olduğunu söyledi (H2L)

Japonya merkezli bir girişim, kullanıcıların Metaverse'te acı hissetmesini sağlayacak bir ürün tasarladıklarını açıkladı.

H2L Technologies adlı girişim, Metaverse'te takan kişinin vücuduna küçük elektrik şokları gönderen bir bileklik tasarladı.

Birleşik Krallık'ın ünlü gazetelerinden Financial Times'a konuşan H2L Technologies'in CEO'su Emi Tamaki, "Acı hissetmek, mevcudiyet ve tamamen orada bulunma duyularımızı artırarak Metaverse'ü gerçek dünyaya çevirebilir" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vücuda gönderdiği elektrik akımı sayesinde bileklik farklı seviyelerde acı hissi yaratabiliyor.

Fakat dünyanın önde gelen Japon teknoloji şirketlerinden Sony'nin destek olduğu girişim, bilekliği kullanıcıların sadece acı hissetmesini sağlama amacıyla tasarlanmadı.

Şirketin açıklamasına göre bileklik aynı zamanda "Metaverste'ki kullanıcılara ağırlık ve direnç hissi" kazandırmayı da hedefliyor.

Amacının bir bileklik yaratmaktan çok daha fazlası olduğunu belirten Tamaki, gelecek 10 yılda "insanları uzayın, zamanın ve bedenin getirdiği herhangi bir sınırlandırmadan kurtarmayı" ümit ettiğini söyledi.

Tamaki, dokunsal his yaratan bir teknolojik cihaz üretmek için araştırma yapmaya, doğuştan kalp hastalığı nedeniyle gençken yaşadığı ölüme yakın deneyimin etkisiyle karar verdiğini anlattı.

H2L Technologies CEO'su "Hayatın değerli olduğunu fark ettim ve gerçekten araştırmak istediğim yeni bir alanda çalışmaya karar verdim. O dönemde bu alanda araştırma yapan kimse yoktu" dedi.



Independent Türkçe, Futurism, Financial Times

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU