Abramoviç'in bir süper lüks yatı Bodrum'a diğeri Marmaris'e demirledi

Rus milyarderin Solaris adlı yatı Bodrum, Eclipse adlı diğer yatı da ise Marmaris kıyısında demir attı

Roman Abramoviç'in "Solaris" isimli yatı, Muğla'nın Bodrum ilçesine yanaştırıldı / Kolaj: Independent Türkçe

Rus milyarder Roman Abramoviç'in dev yatı, bir liman kaynağının verdiği bilgiye göre Marmaris kıyısına demirledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir önceki gün Abramoviç'in diğer bir lüks yatı Bodrum kıyılarına demirlemişti.

Marine Traffic verilerine göre, Rus milyarderin Eclipse adlı 162.5 metre uzunluğundaki, Bermuda bandıralı devasa yatı Girit ve Rodos Adası'nı geçtikten sonra bağlı bulunduğu limandan yaklaşık 3 kilometre öteye Marmaris istikametine doğru yol almıştı.

Rus oligarkın Solaris adlı yatıysa Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin kara sularından uzakta Bodrum limanında demirlemişti.

Karadağ'ın Tivat Limanı'ndan geldiği belirtilen, 139 metre boyunda ve 26 metre genişliğindeki yat bir süre Datça'da bekledikten sonra yönünü Bodrum'a çevirdi. Akşam saatlerinde Karaada önlerinden ilçeye gelen yat, Bodrum Gemi Yanaşma İskelesine yanaştırıldı.

Helikopter iniş pisti ve yüzme havuzu da bulunan yatı, sahil kenarındaki kafe ve restoranlarda oturan vatandaşlar ilgiyle izledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında AB devletleri ve Birleşik Krallık Rus oligarkların mal varlıklarına ve yatlarına el koymuştu.

Abramoviç'in bu iki yattan birinde olduğuna dair bir işaret yok. Rus milyarder geçen hafta İstanbul'dan özel jetiyle Moskova'ya gitmişti.

 

Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU