Suudi Arabistan'da terör, casusluk, cinayet gibi suçlardan yargılanan 81 kişi idam edildi

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı terör, casusluk, cinayet ve diğer bazı suçlardan yargılanan 81 kişinin idam edildiğini açıkladı

Şeriat yasaları ile yönetilen Suudi Arabistan'da bazı suçlar için idam cezası uygulanıyor / Fotoğraf: AA

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı terör, casusluk, cinayet ve diğer bazı suçlardan yargılanan 81 kişinin idam edildiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu 81 kişi, "sapkın düşünce ve inançları benimseme, ibadethaneler, hükümet binaları ile ülke ekonomisinin can damarı olan yerleri hedef alma, yetkililer ile emniyet mensuplarını izleme ve hedef alma, kaçırma, işkence, silahlı soygun, silah kaçakçılığı gibi suçları işleme, Yemen'deki Husiler, El-Kaide ve IŞİD gibi terör örgütlerinin planlarını uygulama ve onlar için istihbaratçılık yapma" suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi.

Dava sonunda mahkeme, Yemen uyrukluların da aralarında bulunduğu çoğu Suudi Arabistanlı 81 sanığın idam edilmesine hükmetti.

Açıklamada, haklarında verilen idam kararı infaz edilen sanıkların tek tek isimleri, uyrukları ve işlediği suçlar zikredildi.

Terör suçu hariç 18 yaşın altındakilere idam kaldırıldı

Kral Selman bin Abdülaziz 2020 yılında, suçu işlediklerinde 18 yaşına girmemiş olanlara idam cezasının uygulanmamasını öngören kararnameyi imzalamıştı. Kararname bu kişilerin idam edilmemesini, bunun yerine en fazla 10 yıl hapis cezası almalarını öngörüyor. Terör suçu işleyenler ise bu kapsamın dışında.

Uluslararası Af Örgütü ise Suudi Arabistan'ın idam cezasının tümüyle yürürlükten kaldırılması yönünde çağrıda bulunuyor.

 

AA, Independent Türkçe

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU