Kırgızistan'ın Türkiye'ye borcu yeniden yapılandırıldı

Kırgızistan'ın 2012 yılında Türkiye'den aldığı kredi yeniden yapılandırıldı. Erdoğan'ın imzaladığı kararla borç 5 yılda ödenecek

Dönemin Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov'in 2018 yılındaki Türkiye ziyareti sırasında da iki ülke arasında 12 farklı anlaşma imzalanmıştı / Fotoğraf: AA

Kırgızistan ile Türkiye arasında 2012'de 100 milyon dolarlık kredi ve 6 milyon dolarlık hibe desteğini öngören anlaşma imzalandı. Ancak Kırgızistan borcu ödeyemedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye Cumhuriyeti tarafından 28 Haziran 2012 tarihli anlaşma ile Kırgızistan Cumhuriyeti'ne sağlanan kredi kapsamında 1 Eylül-31 Aralık 2021 arasında tahakkuk eden anapara, faiz, temerrüt faizi ve diğer yükümlülüklerin G-20 borç erteleme girişimi çerçevesinde ertelenmesine ilişkin olarak 31 Aralık 2021'de imzalanan ekli Yeniden Yapılandırma Anlaşmasının yürürlüğe girmesine ilişkin karar da Resmi Gazete'de çıktı.

kirgi.jpg
Ekran Görüntüsü: Resmi Gazete

 

Yapılan yapılandırmaya göre Kırgızistan,  gecikme faizi ile birlikte 3 milyar 805 milyonu bulan borcunu 6 aylık dilimler halinde 5 yılda ödeyecek. 

odemeplan.jpg
Yapılandırma ile oluşturulan ödeme planı / Ekran Görüntüsü: Resmi Gazete

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU