İmamoğlu: Son 30 yılın en soğuk mart gecesini yaşadık, en yoğun kar yağışını bugün bekliyoruz

İstanbul'daki kar yağışına ilişkin uyarılarda bulunan İBB Başkanı İmamoğlu, "Bugün bu 4-5 günlük alarmın en yoğun kar yağışını yaşayacağız. Bu kar yağışı öğleden sonra İstanbul'da çok etkili olacak" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) kentteki hava durumuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu / Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM’da düzenlediği basın toplantısında İstanbul'daki kar yağışına ilişkin uyarılarda bulundu. İmamoğlu, kar kalınlığının bazı bölgelerde 50 cm'ye kadar ulaşacağı tahminleri olduğunu belirterek özel araçların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmaması çağrısını tekrarladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Son 30 yılın en soğuk mart gecesi yaşandı

Bu gece sabaha karşı son 30 yılın en soğuk derecesinin ölçüldüğünü söyleyen İBB Başkanı, “Bir istasyonumuzda 2003'de -4 ölçülmüştü bu gece -4.4 ölçüldü. Mart ayının en soğuk gecesini yaşamış olduk. Sibirya soğuğu diye tariflenen hava koşullarının şehrimize ne kadar yüksek bir etki gösterdiğinin de bir ölçümü diyebiliriz” dedi.

"4-5 günlük alarmın en yoğun kar yağışını yaşayacağız"

Kar yağışı nedeniyle şu ana kadar kayda değer ve üzücü hiçbir olay yaşanmadığını belirten İmamoğlu, toplu taşıma araçlarının yoğun şekilde hizmet vermeye deam ettiklerini söyledi.

İmamoğlu, kar yağışı konusunda bugüne dikkat çekerek uyarılarını şu şekilde sıraladı:

Bugün, meteorolojinin sıkı uyarısı şu hemen öğleden sonrası yoğun bir yağışı diğer günlerin tamamı kadar kar yağışının bugün beklendiğini, şu anda belli bölgelerde havanın açık olması, bazı yerlerde güneşin kendisini göstermesi hiçbir vatandaşımızı aldatmasın. Bugün bu 4-5 günlük alarmın en yoğun kar yağışını yaşayacağız. Bu kar yağışı öğleden sonra İstanbul'da çok etkili olacak. Dolayısıyla dışarıya çıkılmaması, araba kullanılmaması, toplu taşıma hizmetimizin yine aynı sıklıkla tümüyle hizmetinizde

Kar kalınlığının bugün itibariyle bazı yerlerde 50 cm'e kadar çıkabileceği yönünde tahminler olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Özellikle havanın soğuk oluşu, şehrin tümüne kar yağışının beklenmesi karın daha etkili tutmasına ve şehirde etkili olmasına sebep olacak. Aynı zaman don ve buzlanma riskinin de şehrimizi bugün ve yarın tehdit edecek" diye konuştu.

"Unkapanı Köprüsü’nde hiçbir yapısal problem yok"

Unkapanı Köprüsü’nde dün yaşanan açılma ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, "Bağlantı derzlerinde açılma yaşandı. Saat 12.00'de trafiğe kapatıldı. Yapılan incelemeler neticesinde hiçbir yapısal problemin olmadığını gördük. Gerdirme işlemi uygulanarak açılır kısmına müdahale edildi. Saat 17.00 itibariyle de köprü trafiğe açıldı" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU