Elon Musk, Ukrayna'ya yardım için Starlink uzay internetini güncelleyeceğini duyurdu

SpaceX, Starlink'in geniş bant ağını acil müdahale ekiplerine ücretsiz olarak sağladı (Starlink)

Elon Musk, Ukrayna halkına daha faydalı olması için SpaceX'in Starlink uzay internetine bir güncelleme yapılacağını duyurdu.

Şirket, gereken enerjiyi azaltıp alıcıların bir arabanın çakmaklığındaki elektrikle çalışabilmesini sağlayacak bir güncelleme getirecek. Musk antenlerin hareket halindeki bir araçta da çalışabilmesi gerektiğini belirtti.

Güncellemeler Ukrayna'nın Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov'a yanıt olarak Musk tarafından Twitter'da duyuruldu. SpaceX, Ukrayna'nın internetini çevrimiçi tutmak için Starlink sistemlerini kullanmayı hedeflerken ikili çeşitli konular hakkındaki iletişimlerini sürdürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fedorov, Ukrayna altyapısına yapılan saldırıların ülke halkının Starlink ünitelerini çevrimiçi tutmasını ve internet bağlantısı kurmasını zorlaştırdığını söyleyerek yardım istemişti. Musk cevaben söz konusu güncellemeleri duyurdu.

Daha önce ikili, ünitelerin şarjının bitmemesini sağlamak için güneş enerjisi kullanma olasılığı hakkında iletişim kurmuştu.

Musk "güneş panelleri ve piller jeneratörlerden daha iyi çünkü ısı izi veya dumanı yok ve yakıtı bitmiyor" diye yazmış, Fedorov ise bunun zor olduğunu söyleyerek "hava durumuna - bulutlara ve yanan şehirlerden yükselen dumanlara" işaret etmişti.

Musk buna cevaben güneş panellerinin gölgede kalması durumunda daha büyük olması gerekebileceğini fakat "sanıldığından daha iyi çalıştığını" yazmıştı.

Musk'ın son duyurusu SpaceX'in Falcon 9 roketlerinden birine yeni bir Starlink uydu takımı yerleştirmesiyle neredeyse aynı anda geldi.

SpaceX'in CEO'su, Rusya'nın uzay ajansı başkanı Dmitry Rogozin'in aşağılayıcı yorumlarına yanıt olarak uyduların "Amerikan süpürge sopalarıyla" taşındığını söyleyerek espri yaptı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU